Connect2Success
Image default
Aanbiedingen

Projectleider: een prachtige baan met verantwoordelijkheid

Zoals gezegd, is een projectleider verantwoordelijk voor de realisatie en aflevering van de projecten. Wanneer er een opdracht binnenkomt, word jij verantwoordelijk voor het opstellen van het budget en de samenstelling van het team. Heb je dit in orde? Dan ga je bezig met het voorbereiden van het project. Denk bijvoorbeeld aan de planning, de verdeling van alle taken en het in goede banen leiden van de voortgang. Een belangrijke skill die je nodig hebt is het goed kunnen communiceren met alle medewerkers, de leveranciers en andere betrokkenen.

Waar ben je allemaal verantwoordelijk voor?

Als projectleider ben je verantwoordelijk voor een boel taken. Zo beschreven we al dat de planning en de samenstelling van het budget tot de werkzaamheden behoren, maar er zijn nog veel meer taken waar je de verantwoordelijkheid voor draagt. Denk bijvoorbeeld aan onderstaande:

  • Het op tijd behalen van de projectdoelstellingen
  • Voorbereiden, laten uitvoeren en afronden van de opgestelde actielijsten
  • Managen van verwachtingen bij management en uitvoerders
  • Uitvoeren van controles en het oplossen van problemen. Een stukje risicomanagement dus.
  • Vaststellen en implementeren van verschillende verbeteringen
  • De ontwikkeling van werknemers in de gaten houden en stimuleren
  • Rapporteren aan alle belanghebbenden. Denk aan het managementteam of directeuren.
  • Stimuleren van kwaliteit, productiviteit en de servicestandaarden.

Hoe word je projectleider?

Als projectleider heb je veel taken waar jij voor moet zorgen. Hiervoor heb je minimaal hbo werk- en denkniveau nodig, met diverse competenties. Logische competenties, zoals het nemen van verantwoordelijkheid en het uitstralen van leiderschap. Maar ook moet je kunnen schakelen tussen verschillende mensen, zoals leveranciers, managementteam, medewerkers etc. Goed kunnen communiceren helpt hierbij. Er zijn geen specifieke studies die jij kunt volgen om een projectleider te worden. Vaak groei je vanuit een coördinerende rol door naar projectleider. Daarnaast heb je cursussen of trainingen die te volgen zijn om je optimaal voor te bereiden op dit velezijdige beroep.

Niet onbelangrijk: wat verdien je als projectleider?

De baan kent veel verantwoordelijkheid en is erg divers. Dit zorgt ook voor veel variatie in het salaris. Zo varieert het jaarsalaris van een projectleider tussen de €65.000,- en €100.000,-. Dit is natuurlijk afhankelijk van de ervaring, de omvang van het project en de andere voorwaarden. Een prima salaris voor de werkzaamheden die jij uitvoert.

T-Pion helpt jou graag verder!

Ben je nu ook enthousiast geraakt over het werken als projectleider? Dan helpt T-Pion jou graag verder. De vraag naar specialistische projectleiders blijft groeien, waardoor er veel kansen voor jou ontstaan. T-Pion helpt jou graag naar het vinden van jouw baan als projectleider!

https://www.t-pion.nl/

Gerelateerde artikelen

track and trace expert

Overal etiketten op plakken

Hoe werkt de blockchain precies?