Connect2Success
Image default
Beauty en verzorging

Wonderen van Botox

Botulinetoxine, ook wel bekend onder de merknaam Botox is een stof die wordt geproduceerd door bacteriën. Het is een eiwit wat op de zenuwcellen werkt. De meest bekende toepassing van deze is wel de cosmetische toepassing, Daarnaast wordt het gebruikt voor aandoeningen met verhoogde spierspanning en activiteit zoals spasticiteit, dystonie en hyperhidrose.

De meest bekende toepassing is de cosmetische toepassing. Een rimpelbehandeling met Botox is veilig, snel en goedkoop. De Botox verslapt selectief een aantal gezichtsspieren waardoor rimpels afnemen. De behandeling houd haar werking voor 3-4 maanden en dient dan weer opnieuw te worden uitgevoerd. Alleen gediplomeerde artsen mogen zo een behandeling toedienen in Nederland. Dit hoeft niet per se in een ziekenhuis te worden gedaan en gebeurt dan ook vaak in privéklinieken. De fabrikant raad af om vaker dan eens in de 3 maanden een behandeling te ondergaan, omdat het dan mogelijk giftig kan werken. Een andere trend van tegenwoordig is de Botox party, hierbij komt de arts naar een bijeenkomst om daar de behandeling te doen. Dit is mogelijk omdat de behandeling relatief eenvoudig en snel is in vergelijking met andere cosmetische ingrepen.

Botox kan ook een therapeutische werking hebben. Het kan helpe bij chronische hoofdpijn. Hoofdpijn kan verschillende oorzaken hebben, stress, levensstijl en vermoeidheid spelen vaak een grote rol. Migraine is een veel voorkomende vorm van hoofdpijn, het is een van de grootste schadeposten voor de Europese economie. Deze schade loopt in de miljarden euro’s omdat mensen niet kunnen werken, maar als je er last van hebt zal dit feit je weinig interesseren, je wilt eerder weten hoe kom ik er vanaf. In veel gevallen kan een behandeling met Botox de klachten verlichten of zelfs laten verdwijnen. Het onspant namelijk de spieren die door stres continue worden aangespannen. Vooral hardnekkige klachten, dus die met meer dan 15 migraine dagen per maand boeken enorme vooruitgang en hebben dus veel aan een botoxbehandeling. Als antwoord op de vraag wat te doen tegen migraine? Gebruik botox!

http://faceland.nl/