Competenties: de basis van talentmanagement

Competenties vormen de kern van goed talentmanagement, waaronder de selectie van kandidaten en de ontwikkeling van medewerkers. Competenties worden meestal gebruikt om te meten of iemand past bij een bepaalde functie (selectie). Maar in principe is bij elke vorm van talentmanagement een goed en duidelijk competentieprofiel van belang.

 

 

 

Wat is een competentieprofiel?

Een competentieprofiel kun je definiëren als een set van competenties en gedragsindicatoren die nodig zijn voor een bepaalde functie. Hieronder leggen we uit hoe je een goed competentieprofiel opstelt en hoe je de competenties vervolgens bij je kandidaten kunt meten met behulp van een competentietest. Als afsluiter geven we je nog wat handige tips voor het opstellen van een competentieprofiel.

Stap 1: Bepaal de competenties voor een functieprofiel

Allereerst is het belangrijk om de juiste competenties te formuleren voor een functie. Wij raden je aan om gebruik te maken van een bestaande competentielijst, zoals de 34 competenties in The Bridge Personality persoonlijkheidstest. Dit is een overzicht van 34 competenties met bijpassende beschrijvingen. Acht tot tien competenties zijn genoeg om een goed competentieprofiel te vormen. Om goed onderscheid te kunnen maken tussen mensen is het belangrijk om alleen competenties die essentieel zijn voor de functie op te nemen in het profiel. Probeer functies van elkaar te onderscheiden door te vermijden dat je steeds weer dezelfde competenties kiest.

Stap 2: Bepaal de gedragsindicatoren per competentie

Nadat je de belangrijkste competenties hebt gekozen, bepaal je de gedragsindicatoren per competentie. Gedragsindicatoren zijn beschrijvingen van concreet waarneembaar gedrag. Welke gedragsindicatoren beschrijven de gekozen competenties? Maak de gedragsindicatoren concreet, bondig en duidelijk. Gebruik niet meer dan 5 gedragsindicatoren per competentie.

Stap 3: Competenties meten met een competentietest

Nadat je de competenties voor een functie hebt opgesteld, kun je deze gaan meten met een competentietest. The Bridge Personality is een professionele competentietest. Deze test is speciaal ontwikkeld voor het gebruik binnen bedrijven en organisaties. Dit is een persoonlijkheidstest waarmee ook 34 competenties getest kunnen worden. Meer informatie over deze 34 competenties tref je op de website van TestGroup (www.testgroup.nl)

Tips bij het opstellen van een competentieprofiel

  • Kies niet te veel competenties per functie. Een goede stelregel is maximaal 10 competenties per functie. Beperk het aantal competenties per profiel door alleen de belangrijkste competenties te selecteren. Het gaat hierbij om de inhoud van de functie, niet om de persoon.
  • Ga uit van de minimale verwachting – wees realistisch en ga niet op zoek naar ‘het schaap met de 5 poten’.
  • Betrek de relevante stakeholders bij het opstellen van het competentieprofiel, hiermee creëer je draagvlak voor het profiel.
  • Gebruik zowel kennis, vaardigheden als attitudes als competenties.
  • Gebruik taal die iedereen begrijpt.
https://www.testgroup.nl/competentietest/

Wat doet een elektricien?

Wat doet een elektricien niet?

Het blijkt dat niet voor iedereen even duidelijk is wat een elektricien doet. Een elektricien doet en kan heel veel. Het is daarom handig om eerst te kijken naar wat een elektricien niet doet. Vaak is het het geval dat mensen bij de elektricien aankloppen als ze defecte apparatuur hebben. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een kapotte wasmachine of koelkast. Omdat deze apparaten onmisbaar en ook nog lastig zelf te repareren zijn, wordt vaak de elektricien hiervoor ingeschakeld. Echter, de reparatie van deze machines valt niet onder de dienstverlening van een elektricien. 

Als u thuis problemen ervaart met uw apparaten is het beter om een witgoedmonteur in te schakelen. Vaak komt het voor dat storingen in het elektriciteitsnetwerk door deze apparatuur worden veroorzaakt. Daarom wordt er aan u gevraagd om altijd een stekkerproef uit te voeren als de stroom uitvalt in uw woning. Zo sluit u uit dat het een apparaat is dat de stroomstoring veroorzaakt. Een elektricien kan namelijk wel uw stroomnetwerk herstellen, maar niet de apparatuur die de stroomstoring veroorzaakt.  

Wat doet een elektricien dan wel?

Een elektricien zorgt ervoor dat de apparaten zoals de koelkast en de wasmachine kunnen werken. De elektricien installeert, repareert en onderhoudt alles op gebied van elektrische installatie. Denk hierbij aan alles van de groepenkast tot aan het stopcontact, dus eigenlijk alle werkzaamheden op gebied van de infrastructuur van elektra. Stel u laat een nieuw huis bouwen, dan kan het verstandig zijn om een ervaren elektricien in te huren. Deze elektricien kan uw gehele elektra op een veilige manier aanleggen en weet door jaren aan ervaring hoe alles in zijn werking gaat. Als u een huis hebt gekocht, kan het ook handig zijn om een elektricien in te schakelen die gaat kijken naar de bestaande installatie van de elektra. Op deze manier komen mogelijke problemen aan het licht en kan er daarna verder op een veilige manier gebruik worden gemaakt van de stroom. 

 

Balenpers neemt uw opruimwerk uit handen

Zit uw kantoorruimte, magazijn of productielocatie steeds vol met papier, karton, plastic en ander afval? Wilt u uw werkruimte netjes houden, maar lukt het niet? Dan is een handige balenpers een perfecte oplossing voor uw werkruimte. Met een balenpers zal het u niet meer zoveel moeite kosten uw kantoorruimte, magazijn of productielocatie netjes te houden. We hebben een groot assortiment aan balenpersen, die uw werkruimte op het gebied van veiligheid, orde en milieu, zullen verbeteren. De balenpers kan gebruikt worden voor het persen van papier, karton, plastic en folie. De balenpers neemt niet alleen het opruimwerk uit handen, maar zorgt ook voor meer ruimte.

Met een balenpers bespaart u op afvaltransport

De balenpers in een must voor uw werkruimte. Hiermee bespaart u ook op kosten voor afvalinzameling en afvaltransport. In plaats van dat uw werkruimte steeds rommelig wordt, wordt afval steeds opgeslagen en samengeperst in de balenpers. Vrijwel alle balenpersen verminderen het afvalvolume tot maximaal 90%. Deze machines zijn perfect toepasbaar in grotere winkels en in verschillende branches voor het persen van verpakkingsmateriaal. Onze balenpersen zijn leverbaar in verschillende capaciteit grootten en typen; van kleine, compacte handmatige balenpersen die bijvoorbeeld geschikt zijn voor folies tot elektrische balenpersen. Wilt u weten welke type het best bij u past? Neem contact met ons op.

Een balenpers voor elke situatie

Stapelt afval zich op in uw kantoorruimte, magazijn of productielocatie? Koop een balenpers en zorg voor meer ruimte in uw werkruimte. Bent u geïnteresseerd in een balenpers? Ons assortiment is ruim. Sommige balenpersen kunnen slechts één afvaltype verwerken, terwijl andere balenpersen meerdere afvaltype kunnen verwerken. We hebben voor elke behoefte en budget een oplossing. Bovendien voldoet elke balenpers aan de gezondheids- en veiligheidseisen. Indien u overweegt een balenpers aan te schaffen, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij garanderen u van de beste prijs. Wij kunnen u ook adviseren welke balenpers u het beste in uw ruimte kunt plaatsen.Ervaren advocaat in Enschede nodig?

Bevind jij je in een situatie in Enschede hulp van ervaren advocaat? Dan ben je hier op de juiste plek terecht gekomen. Dit bureau heeft voor jou op twee gebieden de beste advocaten die je kunt hebben, om jouw probleem op te lossen. Op het gebied van letselschade en huurrecht kun je in de omgeving van Enschede geen betere hulp vinden. Een advocaat van dit bedrijf heeft door de jarenlange ervaring op deze twee gebieden in het recht de vaardigheden om jou goed te kunnen helpen. Neem daarom zeker nu snel contact op met dit bedrijf!

Letselschade

In Enschede en in de omgeving van deze stad in Twente kun je op het gebied van letselschade en huurrecht het beste hulp inschakelen van een advocaat van dit bureau. Heb jij bijvoorbeeld tijdens jouw werk letselschade opgelopen? Of ben je letselschade opgelopen terwijl je deelnam aan het verkeer? In beide gevallen helpen ze jou bij dit bedrijf in Enschede graag verder met een deskundige advocaat ter ondersteuning van jouw situatie. Zo weet jij zeker dat jij het meeste uit jouw vervelende situatie kan gaan halen en zelf geen kosten eraan overhoudt. Neem daarom zeker nu snel contact op met dit bedrijf!

Huurrecht

Naast letselschade, heeft elke advocaat van dit bedrijf in Enschede ook uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van huurrecht. Heb jij een huurcontract die wordt beëindigd er ben jij het er niet mee eens? Of wil jij juist jouw huur opzeggen, maar werken ze je tegen? Schakel dan vooral een advocaat van dit bedrijf in Enschede in om je hiermee te helpen. Zij kennen alle rechten en regels omtrent het huurrecht, zodat jij precies weet wat je moet gaan doen. Twijfel daarom niet langer en neem snel contact op met een advocaat van dit bedrijf in Enschede!Zwemmen in het zwembad in Nijkerk

Wil je graag wat banen trekken en lekker ontspannen in een zwembad, dan kun je kiezen voor het mooie zwembad in Nijkerk. Bij het zwembad in Nijkerk kan uw kind, ongeacht de leeftijd op een veilige manier leren zwemmen. De zweminstructeurs van het zwembad in Nijkerk zijn gediplomeerd en ervaren en weten op een hele vriendelijke manier met kinderen om te gaan. Bij het zwembad in Nijkerk leert uw kind de technieken aan en tegelijkertijd beheersen. Het zwembad in Nijkerk verzorgd baby zwemmen. Ouder en kind zwemmen en zwemdiploma A, B en C.

Wat heeft het zwembad in Nijkerk nog meer te bieden?

U bent tevens terecht voor fitness, fysiotherapie en preventie bij het zwembad in Nijkerk. Heeft u als voornemen om fitter  te worden, een beter figuur te creëren voor u zelf  of op een pijnloze manier in beweging te kunnen zijn tijdens de intensieve inspanning, dan bent u terecht bij het zwembad in Nijkerk. In het stoombad bij het zwembad in Nijkerk bent u terecht voor enorm veel waterplezier en in onze sauna kunt u lekker tot ontspanning komen. De temperatuur  in het 1.40 m diepe zwembad in Nijkerk is 30 graden celsius, waardoor u door het warme water geen last krijgt van spierpijnen tijdens het zwemmen nadat u gesport heeft.

Contact en informatie

Indien u graag meer informatie wil hebben over het zwembad in Nijkerk of als u wil weten wat de mogelijkheden zijn die wij u als klant te bieden hebben, kunt u contact opnemen met ons. U kunt ons contactformulier invullen, waardoor wij uw gegevens hebben en meteen met u in contact kunnen treden. U bent ook altijd welkom bij ons zwembad in Nijkerk, waardoor u meteen een impressie heeft van wat u allemaal kunt verwachten van het zwembad in Nijkerk. We zijn u graag van dienst en zien u graag bij ons zwembad in Nijkerk.De mooiste stickers voor uw bedrijf

Stickers Hengelo maakt de mooiste stickers voor u en uw bedrijf. Stickers kunnen een goede manier zijn om uw bekendheid te vergroten. Het is daarnaast ook nog eens een mooie manier om uw bestellingen in te pakken. U kunt de stickers helemaal personaliseren, het kan ons eigenlijk niet gek genoeg. U hoeft dan ook niet vast te houden aan de bekende vormen zoals cirkels en vierkanten. De vorm kunt u volledig zelf bepalen. Als u stoelen verkoopt, kan u gewoon kiezen voor de vorm van een stoel. Dat is toch ontzettend gaaf? Daarnaast kunt u de kleuren en afmetingen ook zelf kiezen.

Stickers voor elke ondergrond

De stickers van Stickers Hengelo zijn geschikt als raamstickers en zullen geen plak laag op het raam achterlaten. Hierdoor kunt u de kinderen ermee laten spelen, of zelf de stickers geregeld op een andere plaats hangen. De raamstickers zijn ook geschikt voor in de auto en kunnen goed tegen warmte of vocht. Als de zon er lang op schijnt kunnen de stickers iets verkleuren, maar verder blijven ze helemaal in tact. U kunt ook stickers in Hengelo bestellen voor het verpakken van uw bestellingen. U kunt bijvoorbeeld sluitstickers met het logo van uw bedrijf bij ons laten maken.

Een professionele uitstraling

Met deze stickers kunt u de doos afsluiten. Zodra ze bij uw klanten aankomen zullen ze direct zien van wie het pakket komt. Daarnaast zorgt het voor een professionele look en dat is precies wat je wil als bedrijf zijnde. Wij denken graag met u mee en adviseren u graag in de kleuren en afmetingen. Als u zelf niet zo creatief bent om iets te bedenken of ontwerpen, mag u ons de vrije gang laten gaan. Wij zullen dan wat voor u ontwerpen en vragen om uw goedkeuring. Wanneer u tevreden bent laten wij Stickers Hengelo de stickers afdrukken en worden ze naar u opgestuurd.

 

Met de standbouw in Utrecht heb je geen zorgen

Wanneer je aanwezig gaat zijn op een beurs in Utrecht dan heb je misschien ook wel een eigen stand. De goede standbouw in Utrecht helpt je graag met het ontwerpen en neerzetten van je eigens stand zodat je tijdens het event lekker opvalt en de klanten voor je in de rij zullen staan. Je hebt niet alle benodigdheden ter beschikking of je hebt wel een stand, maar je hebt geen koerier die alle spullen naar locatie kan brengen. Alles staat altijd op tijd klaar en wordt ook weer na afloop voor je afgebroken. Je hebt hier dus zelf geen zorgen aan en hoeft alleen maar te zorgen dat jouw stand er uit springt en jij alle beursgangers op een leuke manier aanspreekt tijdens het event of de beurs. De standbouw in Utrecht regelt dan de rest voor je.

 

24 vierkante meter

De standbouw in Utrecht kan stands opbouwen van een maximum van 24 vierkante meter. Eerst zullen zij de benodigdheden van de stand bij je komen ophalen. Dit is de stand zelf en alle materialen die erbij horen om deze te kunnen opbouwen. Deze onderdelen zullen met veel precisie naar de beurs worden vervoerd, zodat er geen beschadigingen ontstaan en er geen onderdelen kwijt kunnen raken. Eenmaal op de locatie aangekomen wordt er direct gestart met het opbouwen van de stand door de standbouw in Utrecht. Hierbij wordt er ook gekeken naar de elektronica en de verbinding met de WIFI.

 

Voorbereiding en afbreking

Alles is al voorbereid voordat jij op de beurs aankomt en zo kun jij direct van start gaan als je aankomt door middel van de hulp van de standbouw in Utrecht. Wanneer de beurs is afgelopen zal er weer een team voor je klaarstaan die jij helpt met het afbouwen van de desbetreffende stand. Alle materialen worden gecontroleerd en deze worden weer gebracht naar de desgewenste locatie.

 

 Oud eiken salontafel biedt je een mooie tafel

Een Oud eiken salontafel past in elk interieur en is erg goed voor de samenhang van uw meubelen. Een mooie originele tafel van eikenhout past in veel eetkamers of woonkamers het is erg modieus. Het maakt uw woonkamer één geheel en u kunt het met veel meubels combineren. Wilt u die moderne woonkamer waar iedereen jaloers op wordt dan is een Oud eiken salontafel echt de ideale salontafel voor in uw woning. Een salontafel waar iedereen jaloers op is en wat zoveel samenhang geeft binnen je huis moet je echt hebben. Laat je verassen door de mogelijkheden die eikenhout allemaal biedt. Een Oud eiken salontafel geeft een erg moderne look en u kunt het op allerlei manieren gebruiken stelt u voor als mooie eettafel of als een tafel om lekker te borrelen. Zo kan u uw interieur helemaal af maken en heeft u een mooi stuk in uw kamer staan waar u maar geen genoeg van krijgt. Ook kan een Oud eiken salontafel je kamer een stoere look geven. Wanneer het ongelakt is en een beetje ruw hout dan geeft het een stoere look wat je huiskamer misschien wel nodig heeft. Ook kan het een rustige uitstraling bieden. Wanneer je interieur al vol kleuren en vormen is dan kan het soms wat rust nodig hebben. Laat Oud eiken salontafel je helpen om een mooie tafel te vinden die rust biedt voor jouw woonkamer.

Laat Oud eiken salontafel je een mooie tafel bieden

Oud eiken salontafel kan dus zorgen dat je een tafel vindt die geheel bij jouw interieur past en die helemaal wordt opgenomen bij jouw meubels. De mogelijkheden met een Oud eiken salontafel zijn enorm u kunt het zoals u leest voor veel doeleinden gebruiken en u kunt het goed zelf onderhouden zou u dat willen.Studenten wegwijs maken

Als medewerker van een bedrijf zijn er vaak nieuwe werknemers die je wegwijs moet maken bij de firma. Deze werknemers zijn soms erg behulpzaam, maar eens in de zoveel tijd zit er ook iemand bij die het niet zo lang uit zal gaan houden. Dit is vaak al te merken bij de eerste uren op de werkvloer. Iemand die moeilijk is in de omgang, zal het over het algemeen snel gezien hebben bij een bedrijf waar hij of zij zich afzondert. Een groep die erg leuk is om te begeleiden, zijn stagiaires. Deze groep bestaat vaak uit jonge studenten, en wanneer zij in een leuke omgeving terecht komen zijn zij vaak socialer dan de wat oudere werknemers. Een jonge stagiair kan veel leven in de brouwerij brengen, maar vergeet niet dat deze medewerkers ook veel begeleiding nodig hebben. Zeker wat betreft meewerkstages betreffen het studenten die nog niet fulltime in het bedrijfsleven hebben meegewerkt. Een stagiair, of trainee wmo, is iemand die je voor veel taken kunt gebruiken. Het is echter wel van belang om deze persoon niet alle afgedankte taken te geven, maar hem of haar ook daadwerkelijk mee te laten werken in de organisatie. Aan de stage zit vaak een onderzoeksopdracht verbonden waarin er binnen het bedrijf een probleem opgelost moet worden. Dit vraagstuk kan beantwoord worden met een onderzoek van de student. Als stagiair kun je het beste ervaring opdoen in de praktijk, en dat kan op verschillende manieren. Stel dat je stage loopt bij een recruitmentbureau, kun je dit doen door vacatures apothekersassistent door te lopen en wellicht ook al de gesprekken met kandidaten te voeren. Aan het begin van de stage is dit misschien nog iets te veel, want je kunt een onervaren stagiair niet zomaar in het diepe gooien. Maar later in de stage is dit zeker mogelijk, zeker wanneer er meerdere oefengesprekken zijn gevoerd.

https://professionalpartners.nl/

Sterrenrestaurants

Uiteten gaan is een uitstapje wat voor veel mensen ontzettend leuk is. Het is interessant om eens te kijken hoe er in een andere keuken gekookt wordt. In een restaurant met een keuken uit een ander land of continent is vaak veel bijzonder voedsel te vinden: dingen die je niet elke dag eet. In het restaurant zelf hangt vaak ook een bepaalde sfeer, die gemaakt wordt met de inrichting van het restaurant. Zo zijn er in Japanse restaurants vaak de typsich Japanse bomen te vinden, en aan de indeling van de tafels is vaak ook een bepaalde stijl af te lezen. Restaurants zijn perfect om een avondje weg te gaan, maar wanneer je bij een restaurant bent geweest voelt het soms alsof je een soort mini-vakantie hebt gehad. Dit werkt positief, want je zult de volgende dag een stuk vrolijker en opgewekter zijn. Om extra veel waarde aan een restaurantbezoekje te geven kun je er voor kiezen om te gaan eten bij een sterrenrestaurant. In zo’n restaurant betaal je wel de hoofdprijs, maar het is een beleving opzich. Het restaurant is ingedeeld met design eetkamerstoelen die ontzettend lekker zitten, en op de eettafel met stoelen staan de lekkerste gerechten die zijn gemaakt door nationaal erkende chefs. Bij sterrenrestaurants eet je ongetwijfeld het meest culinair van elk restaurant. Het restaurant verdiend de ster door op een bepaald niveau verschillende gerechten klaar te kunnen maken. De chefs in deze restaurants hebben de hoogste opleidingen genoten, en zijn vaak ook bekend in culinair Nederland. Zo brengen zij eigen kookboeken uit, of hebben zij shows die zij presenteren. Het feit dat jouw avondmaaltijd door een bekende chef wordt klaargemaakt, schept verwachtingen. Het mooie aan een sterrenrestaurant is dat deze verwachtingen dan vaak alsnog overtroffen worden.

https://www.nouvez.nl/