Een cursus met honden om je weerbaarheid te vergroten?

Zou jij graag steviger in je schoenen staan en wil je daarom een weerbaarheidstraining volgen? Social Dog verzorgt weerbaarheidstrainingen, waarbij gebruik wordt gemaakt van honden. We hebben twee honden, Louie en Pluk. Zij zijn beide goed gekeurd om als psychosociale hulphonden ingezet te worden tijdens weerbaarheidstrainingen. De weerbaarheidstraining van Social Dog leent zich bij uitstek om diverse sociale vaardigheden te verbeteren. Naast het verbeteren van je weerbaarheid vergroot de cursus ook je zelfvertrouwen en je communicatievaardigheden. We bieden de weerbaarheidstrainingen aan voor kinderen en jongeren, maar ook voor volwassenen. De methode die we gebruiken heet de TOPDOG methode. Wil je meer weten over deze methode? Lees dan gerust eens verder.

Je weerbaarheid vergroten met de TOPDOG methode

De TOPDOG methode is een prijswinnende methode die ingezet kan worden om je weerbaarheid te vergroten. In 2007 won de methode de landelijke methodiek-innovatieprijs in de Geestelijke Gezondheidszorg. Door psychosociale hulphonden in te zetten kunnen diverse vaardigheden geoefend worden. Je voert samen met de honden allerlei oefeningen uit. Omdat honden goudeerlijk zijn en geen reden hebben om te liegen is het in wezen als iemand je een spiegel voorhoudt. De honden maken zeer duidelijk hoe jij op hen overkomt. Om die manier kan jij jezelf trainen op het gebied van sociale vaardigheden. Zo kun je onder meer je weerbaarheid vergroten en leren hoe je overkomt als iemand die sterk in zijn schoenen staat. Ook helpt het met het opbouwen van zelfvertrouwen en het versterken van communicatieve vaardigheden, het overwinnen van angsten en het verminderen van terughoudendheid en boosheid.

 Weerbaarheidstrainingen van Social Dog

De weerbaarheidstrainingen van Social Dog worden verzorgd door Margreet van Bladel. Zij heeft een studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening afgerond en daarna de Master in Social Work gevolgd. Daarop is ze de TOPDOG methode gaan bestuderen. Daartoe heeft ze de TOPDOG basisopleiding gevolgd, een aanvullende module en de masteropleiding bij Mens en Hond Consultancy. Ze heeft een grote passie voor het helpen van mensen en een grote liefde voor dieren. Dat maken haar weerbaarheidstrainingen een groot succes.

Ja, ik wil me inschrijven voor een weerbaarheidstraining!

Ben je geïnteresseerd in het volgen van een weerbaarheidstrainingen samen met Margreet, Louie en Pluk? Informeer dan eens verder door contact op te nemen. Je kunt je ook direct inschrijven! Wij zijn telefonisch bereikbaar via +31 619600417. Je kunt ons ook een e-mail sturen of een bericht achterlaten door het contactformulier in te vullen.

Ontwikkeling

Onze planeet is vele duizenden jaren geleden ontstaan en niemand weet precies hoe dit is verlopen. Wat we wel weten is hoe onze planeet er vandaag de dag uitziet en wat voor diersoorten hier op aarde hebben geleefd voor ons. Dit is af te leiden aan fossielen vondsten uit de aarden. Vele wetenschappers en biologen zijn ieder jaar weer bezig om alle levenden wezens, mensen en dieren, te tellen en in kaart te brengen. Op deze manier weten we ook dan onze planeet overbevolkt is en dan de populatie geboren mensen harder groeit dan het aantal stervende mensen. Daarnaast zijn er ook veel tellingen over dieren populaties om te zien hoe het staat met de dieren op onze planeet. Helaas zijn er veel dieren met uitsterven bedreigd en vooral voor hen is het van belang dat we er alles aan doen om dit aantal niet nog verder terug te laten lopen. Een grote categorie dieren die we kennen op onze aarde zijn de zoogdieren. De homo sapiens, de mens, valt ook onder de categorie zoogdieren. Alle warmbloedige, levendbarende wezens die hun jongen of kinderen zogen, vallen in deze categorie. Er zijn dan ook overeenkomsten, naast dat we allemaal warmbloedig zijn, hebben de meeste van deze dieren ook tanden. Natuurlijk hebben dieren een ander gebit en dit is afhankelijk van hun achtergrond. Dieren die meer zullen jagen, zullen meer snijtanden hebben dan kiezen. De dieren die het meest overeenkomen, zijn de mens apen; de orang-oetan , gorilla en chimpansee. Het grootste verschil tussen ons gebit en die van deze mensapen, is dat wij mensen ons gebit mooi recht willen hebben. Hoe witter, hoe rechter, hoe beter. Gelukkig is er de mogelijkheid om een beugel volwassene te plaatsen. Dit kan vaak gedaan worden door je eigen tandarts, maar wanneer je een gecompliceerder gebit hebt, kun je dit ook laten doen bij een orthodontist. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een beugel, zodat zij een mooi en stralend gebit krijgen.

http://www.orfeokliniek.nl/