Fysiotherapie Almelo helpt u bij diverse klachten

Er bestaan veel verschillende soorten lichamelijke klachten en eenieder zal zijn voorkeur hebben bij een bepaalde soort behandeling of oplossing. Zo denkt fysiopraktijk Almelo, dat er een heleboel oplossingen en mogelijkheden ligt bij fysiotherapie. Dit kan zijn voor mensen die last hebben van hun rug, nek, schouder, knie, heup en/of enkel. Al deze klachten kunnen op verschillende wijzen optreden. Voor de een ligt het probleem bij het werk. Deze persoon moet elke dag zware dingen tillen en doet dit met een verkeerde houding, daardoor heeft hij nu chronisch last van zijn rug. Een ander is van de fiets gevallen een aantal weken geleden en heeft sindsdien last van zijn knie en heupen. De klachten nemen alleen maar toe, omdat hij er gewoon op doorloopt. Dit zijn slechts twee kleine voorbeelden van manieren waarop bepaalde klachten kunnen ontstaan. Gelukkig zijn veel van deze klachten goed te verminderen of zelfs helemaal weg te nemen met de juiste fysiotherapie. Niet alleen wordt de plek van het lichaam waar de pijn zich uitoefent behandeld, maar ook wordt er gekeken naar de oorzaak en of het hierin mogelijk is aanpassingen te brengen.

Ons aanbod

Dit kan bijvoorbeeld goed bij bedrijfstherapie. U gaat bij fysio Almelo in behandeling bij de specialisatie bedrijfstherapie, wanneer de klachten zijn ontstaan door uw dagelijkse werkzaamheden. Hierbij is het dus goed mogelijk om de omstandigheden op uw werk zodanig aan te passen, dat uw klachten niet terug keren, naast dat uw klachten ter plekke worden behandeld door de fysiotherapeut en u dagelijkse oefeningen meekrijgt. Andere soorten therapie die fysio Almelo biedt zijn algemene fysio, (lymf)oedeemtherapie, manuale therapie en thuiszorg therapie. Als u klachten heeft zoals lymfoedeem, diabetes, COPD, Parkinson of fibromyalgie kunt u ook terecht bij fysio Almelo. De specialisten zijn van alle markten thuis.

Wat zijn de oorzaken van de hoofdpijn in Ede?

Heb je al een tijd last van hoofdpijn? Dan wil je weten waar dit door komt en hoe je er weer vanaf kan komen. Hoofdpijn in Ede kan op verschillende manieren ontstaan. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat je last hebt van spanning of stress. Vaak zorgen deze gevoelens ervoor dat je spieren zich aanspannen zonder dat jij je daar bewust van bent. Deze spierspanning kan ervoor zorgen dat je spieren verkrampen. Dit kan doortrekken naar je hoofd waardoor je last krijgt van pijn. Hoofdpijn in Ede kan uiteraard ook een lichamelijk oorzaak hebben. Je kan het beste een bezoek brengen aan de huisarts om de oorzaak te achterhalen. Mocht het inderdaad een psychosomatische klacht zijn, dan kun je de haptotherapie volgen. Het is tevens mogelijk dat je last hebt van een gewricht of een spier. Aangezien je hele lichaam een geheel vormt, kan een probleem in een bepaald lichaamsdeel ook voor problemen bij andere lichaamsdelen zorgen. Je kan bijvoorbeeld een verkrampte spier in je nek hebben die de hoofdpijn in Ede veroorzaakt. Deze klachten kunnen verholpen worden door een fysiotherapeut of door een manuele therapeut. Bespreek altijd eerst met een specialist de mogelijkheden voor de behandeling.

Hoe kun je van de hoofdpijn in Ede afkomen?

Heb je last van hoofdpijn in Ede en wil je daar niet langer last van hebben? Dan kun je de hulp van een specialist inschakelen. Kies bijvoorbeeld voor fysiotherapie of voor manuele therapie als je klachten veroorzaakt worden door een lichamelijke oorzaak. De haptotherapie is juist een goede methode als je last hebt van hoofdpijn doordat je stress hebt. Natuurlijk kunnen we pas de beste behandelmethode bepalen als we de oorzaak van de hoofdpijn in Ede weten. We zullen eerst dan ook altijd je klachten bespreken en de oorzaak achterhalen. Op basis van die informatie stellen we een behandelplan op dat perfect bij jou past.

https://www.fysiopraktijkveluwsepoort.nl/hoofdpijn-in-ede

Lees deze blog voor alle ins en outs over ADL hulpmiddelen

Wat is ADL? De Afkorting ADL staat voor Algemene dagelijkse levensverrichtingen. Dit begrip wordt gebruikt om te kijken in hoeverre een persoon voor zichzelf kan zorgen.  Wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen, is het belangrijke om de dagelijkse handelingen zelfstandig uit te blijven voeren. Soms heeft u hier wat extra hulp bij nodig. Zo kunnen hulpmiddelen u ondersteunen. Zonder dat een zorghulp of familie ingeschakeld hoeft te worden. Er zijn veel verschillende hulpmiddelen die u kunnen ondersteunen. Zo zijn er hulpmiddelen die helpen bij het aankleden of hulpmiddelen voor in de keuken. Door gebruik te maken van hulpmiddelen kan u een stukje zelfstandigheid terugkrijgen. Lees deze blog en kom alles te weten over ADL hulpmiddelen om zelfstandig te blijven.

Soorten ADL hulpmiddelen

ADL hulpmiddelen zijn er in allerlei soorten en maten voor uw dagelijkse handelingen. Heeft u moeite met aan- en uitkleden? Dan kan het gebruik maken van een aankleedstok dé oplossing voor u zijn. Of ondervindt u moeite tijdens het eten? Aangepaste borden en aangepast bestek kunnen u dan ondersteuning bieden. Deze hulpmiddelen voorkomen dat u knoeit tijdens het eten. Zo ondervindt u minder hindernissen tijdens het eten. Ook zijn er hulpmiddelen voor in de badkamer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een douchestoel of wandbeugel, zo zorgt u voor meer veiligheid in uw badkamer. Door gebruik te maken van hulpmiddelen zal u merken dat u minder moeite heeft met de dagelijkse handelingen. Ze kunnen uw problemen niet wegnemen, maar geven wel u net dat extra steuntje in de rug. Naast de eerder genoemde ADL hulpmiddelen zijn er ook middelen die u ondersteunen tijdens uw dagelijkse handelingen in de slaapkamer, huishouden en uw mobiliteit. Enkele voorbeelden hiervan zijn: grijpers, rugsteunen of een rolstoel.

Waarom ADL hulpmiddelen?

Steeds meer mensen ondervinden problemen bij hun algemene dagelijkse levensverrichtingen. Dit wordt ook wel ADL genoemd. Wat is ADL? dit houdt in dat iemand bepaalde dagelijkse handelingen niet meer goed kan uitvoeren. Onder ADL verstaan we handelingen zoals: aankleden, eten, uit bed komen, lopen enzovoort. Dit heeft een negatieve invloed op uw dagelijkse handelingen. ADL hulpmiddelen kunnen u tijdens deze handelingen ondersteunen. Hierdoor ervaart u minder last tijdens uw dagelijkse handelingen. Deze hulpmiddelen zorgen voor u extra ondersteuning. Hierdoor ervaart u mindering hinderingen tijdens uw dagelijkse handelingen. Bovendien kunt u hierdoor een groot deel van uw zelfstandigheid behouden. Hierdoor bent u minder afhankelijk van andere personen, zoals familie of vrienden. Door gebruik te maken van ADL hulpmiddelen zorgt u ervoor dat u niet alleen zelfstandig blijft, maar ook dat u minder inspanning nodig heeft tijdens uw dagelijkse handelingen. Zo zijn bepaalde verrichtingen weer mogelijk. De hulpmiddelen verminderen uw klachten niet, maar werken wel ondersteunend.

ADL hulpmiddelen badkamer

Heeft u ongemak bij uw dagelijkse handelingen zoals, douchen, wassen of in bad gaan? Dan kunnen ADL hulpmiddelen dé oplossing zijn. Wanneer u ongemakken ervaart kan de badkamer een onveilige plek zijn. Verschillende ADL hulpmiddelen kunnen uw veiligheid en comfort in de badkamer waarborgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een badrandbeugel. Deze kunt u bevestigen op uw bad en zo kunt u veilig in- en uit bad stappen. Hiermee vermindert u de kans op val- en glijpartijen. Ook zijn er wandbeugels die u overal in de badkamer kunt bevestigen. Heeft u moeite met staan tijdens het douchen? Dan kan het gebruik van een douchestoel de juiste oplossing zijn. Een antislip mat voorkomt dat u uitglijd tijdens het douchen of in bad gaan. Naast deze hulpmiddelen zijn er nog tal van andere hulpmiddelen voor uw persoonlijke verzorgingen. Denk bijvoorbeeld aan een verlengde kam of spons. Al deze ADL hulpmiddelen zorgen niet alleen voor comfort, maar ook voor veiligheid en zelfstandigheid. 


Om uw dagelijkse handelingen te blijven uitvoeren is het gebruik maken van ADL hulpmiddelen belangrijk. ADL hulpmiddelen zorgen ervoor dat u zelfstandig kunt blijven. Zie dit daarom niet als een achteruitgang, hulpmiddelen voor mobiliteit of een ander hulpmiddel, alle soorten hulpmiddelen bieden zelfstandigheid.

https://hetohc.nl/

Zelfstandig blijven wonen met deze hulpmiddelen

Om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen is het van belang dat u dagelijkse handelingen, zelfstandig kunt uitvoeren. Soms is hier wat extra hulp bij nodig. Hulp hoeft niet altijd vanuit andere mensen te komen, een zorghulp of bijvoorbeeld familie inschakelen is niet altijd nodig. Als u nog redelijk zelfstandig bent, maar toch wat moeite hebt met dagelijkse handelingen, zijn er tal van hulpmiddelen die u kunnen helpen. Van hulpmiddelen bij aankleden tot hulpmiddelen voor in de keuken. Het kan u net even dat stukje zelfstandigheid teruggeven. Ook kan het onvoorziene ongelukken voorkomen. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen.

Hulpmiddelen voor in de keuken

Wanneer u op zoek bent naar hulpmiddelen voor in de keuken, kunt u kiezen uit tal van mogelijkheden. Merkt u dat u langzaam u langzaam steeds meer moeite krijgt met eten en drinken? Het is natuurlijk niet fijn om deze handeling uit handen te geven. Vaak hebben mensen het meest moeite met het eten op zijn plek houden. Denk dan bijvoorbeeld eens aan een antislipmat. Zo blijft uw bord makkelijker op zijn plek staan zonder verschuiving. Heeft u maar één hand beschikbaar of last van trillende handen? Een bord met opstaande rand kan dan een uitkomst bieden. Zo kunt u uw bestek tegen de rand aanduwen zodat uw eten er gemakkelijk opschuift. Als u niet meer zo vlug kunt eten als eerst, is een warmhoudbord misschien wel iets voor u. Het eten koelt vaak snel af, maar met een warmhoudbord blijft uw eten langer warm zodat u er langer van kunt genieten. Ook als u moeite heeft met drinken zijn er tal van mogelijkheden. Als u knoeien wilt voorkomen kunnen bekers met grepen of bekers met een rietje een uitkomst bieden. Met dit soort bekers hoeft u bijvoorbeeld uw hoofd niet achterover te buigen. Bovendien voorkomt het ook morsen, lekken en omstoten. U kunt uit verschillende hulpmiddelen voor in de keuken kiezen. Voor elk probleem is er wel een hulpmiddel om u te helpen.

Hulpmiddelen bij het aankleden

Het verzorgen van uw uiterlijk of u aan- en uitkleden gebeurt normaal op de automatische piloot. Maar door een blessure, een operatie of ouderdom kan dit ineens een hele opgave zijn. Gelukkig zijn er een aantal hulpmiddelen bij het aankleden. Het is belangrijk dat u zich weer zelfstandig kunt aankleden én uitkleden. Een aankleedhulp kan een goede oplossing zijn wanneer u niet meer goed kunt bukken of zelfstandig uw jas, broek of overhemd aan kunt trekken. Een aankleedhulp zorgt ervoor dat u tijdens het aankleden, gewoon rechtop kunt blijven staan. Ook voor sokken of kousen kunt u gebruik maken van een sok- of kousaantrekhulp. Hetzelfde geldt voor uw schoenen. Tijdens deze handelingen zult u voor een wat langere tijd moeten bukken. Met een verlengde schoenlepel is dit verleden tijd. Heeft u moeite met het strikken van uw veters? Met elastische veters hoeft u deze maar één keer te strikken. Dit kunt u gemakkelijk doen met de schoen op schoot. Door de elasticiteit blijven de veters op zijn plek en bij het aantrekken van de schoen, veren deze gemakkelijk mee. Voor het makkelijker aantrekken van uw jas, biedt bijvoorbeeld een ritssluiting met grote ring een goede houvast.

Hulpmiddelen voor slechtzienden

Een verslechterde gezondheid is al erg genoeg. Helaas kan dit niet altijd opgelost worden, maar het kan wel een stukje makkelijker gemaakt worden om hiermee te leven. Ouderen zien slechtziendheid vaak als een achteruitgang waar ze niet aan toe willen geven. Toch kan het hun dagelijks leven erg beïnvloeden. Lezen of televisie kijken wordt een hele opgave. Alleen een bril is vaak niet voldoende. Gelukkig zijn er hulpmiddelen voor slechtzienden. Om beter te kunnen lezen, en uw ogen meer rust te geven is een vergrootglas met een lichtje een goede oplossing. Zo worden de kleine lettertjes weer een stukje makkelijk om te lezen. Vergrootglazen zijn er in alle soorten en maten. Je kunt er voor kiezen om een handsfree vergrootglas te gebruiken of een vergrootglas met koord. Ook een vergrootleesliniaal kan een erg fijn hulpmiddel zijn. Door de bolling is deze zowel te gebruiken als liniaal, als een vergrootglas. Deze hulpmiddelen voor slechtzienden zijn gemakkelijk mee te nemen en ontlasten uw ogen.

Mobiel blijven is dus erg belangrijk. Zie daarom een hulpmiddel niet als een achteruitgang. Kies voor een hulpmiddel waar u echt baat bij heeft en u vult de gemakken ervan zelf ervaren. Of u nu kiest voor hulpmiddelen bij het aankleden, hulpmiddelen voor slechtzienden, hulpmiddelen voor in de keuken of een ander hulpmiddel, alle soorten hulpmiddelen bieden comfort en zelfstandigheid.

https://hetohc.nl/

Kom van je winterdepressie af

Depressie een vervelende ziekte die veel invloed heeft op iemands leven. Iemand die depressie is kan niet meer genieten van het leven. Andere mensen kunnen dit niet begrijpen. Het is ook een ziekte die moeilijk te begrijpen valt want je kunt het niet aan iemand zien. Het is een ziekt in iemand zijn hersenen. Sommige mensen hebben een oorzaak waardoor ze depressief worden. Dit komt omdat ze dan iets niet kunnen verwerken dat ze hebben meegemaakt. Andere mensen kunnen depressief worden in de winter. Dit klinkt misschien wel heel gek, want waarom zou iemand alleen in de winterdepressief zijn? Dit komt omdat in de winter de zon niet zo veel schijnt. In zonnestralen zitten bepaalde stoffen waar een lichaam blij van wordt. Als iemand te weinig van deze stoffen heeft dan kan je een winterdepressie ontwikkelen. Het is niet zo dat iedereen depressief wordt als je geen zon hebt. Hier zijn maar een aantal mensen gevoelig voor. Mensen die hier last van hebben hoeven niet per se medicijnen te slikken. Gelukkig maar want antidepressiva zijn geen fijne medicijnen. Mensen die tekort hebben aan daglicht kunnen een daglichtlamp gebruiken om dit aan te vullen. Een daglichtlamp zorgt voor een grote hoeveelheid lichteenheden. Dit licht kun je opnemen ter compensatie van het zonlicht dat je mist in de winter. Als je ongeveer twee weken lichttherapie volgt dan kunnen de klachten al afnemen. Vaak hebben mensen met winterdepressie last van een energietekort en dit kan een daglichtlamp goed verhelpen. Je kunt de daglichtlamp ook gebruiken als je nog geenklachten hebt, maar deze wilt voorkomen. Blijf dus niet te lang rondlopen als je jezelf herkent in een winterdepressie, want er is dus heel makkelijk iets aan te doen zonder allerlei gekke medicijnen te slikken. Depressief zijn is echt geen pretje dus als je er iets aan kan veranderen dan moet je dat zeker doen.

http://www.shopvoorgezondheid.nl

Medisch pedicure en podologie Amsterdam: speciaalschoenen voor het hele gezin

Medisch pedicure en podologie in Amsterdam: het zijn vaak niet de enige oplossingen voor voetproblemen. Ook schoenen kunnen veel aan uw voeten en lichaamshouding corrigeren. Zowel voor dames als voor heren heeft Cees Tak te Amsterdam een uitgebreide collectie speciaalschoenen. Cees Tak staat bekend als een voetverzorgingscentrum voor medisch pedicure en podologie, maar is ook dé speciaalschoenenspecialist in de omgeving van Amsterdam. Speciaalschoenen worden vaak gezien als schoenen die niet modieus zijn, wat jammer is. Bij Cees Tak vindt u namelijk wél schoenen die van deze tijd zijn. Zowel voor dames als voor heren hebben wij schoenen van diverse merken in onze uitgebreide collectie. Iedere klant zal een schoen vinden die goed zit én staat. Desgewenst kunnen wij de schoen aanpassen, indien u bijvoorbeeld een naad voelt.

Medisch pedicure en podologie Amsterdam: eigen behandelruimte

Naast een speciaalschoenenwinkel beschikt voetverzorgingscentrum Cees Tak te Amsterdam ook over een eigen behandelruimte voor het uitvoeren van een medisch pedicure of een podologiebehandeling. Deze ruimte is afgescheiden van de winkel, om privacy te garanderen. In onze behandelruimte kunnen onze specialisten mensen met voetproblemen onderzoeken en behandelen. Hierbij maken zij gebruik van geavanceerd apparatuur, waarmee zij het beste resultaat bereiken. Onze apparaten voldoen vanzelfsprekend aan de medische eisen. Wanneer u een behandeling wilt laten uitvoeten, kunt u daar het best een afspraak voor maken. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt een podologiebehandeling vergoed. U kunt dit navragen bij uw zorgverzekeraar.

Medisch pedicure en podologie Amsterdam: behandeling op maat

Ieder lichaam en iedere voet is anders en daarom vraagt ieder voetprobleem ook om een andere behandeling. Wanneer u bij voetverzorgingscentrum Cees Tak te Amsterdam langskomt met een voetprobleem, dan onderzoeken onze specialisten, experts op het gebied van medisch pedicure en podologie, wat het specifieke probleem is. Onze podologiespecialisten kijken in het bijzonder naar de stand van uw voeten en lichaam om het probleem vast te stellen. Aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek wordt er een behandeling voorgesteld. Wij kunnen u verzekeren dat dit een behandeling op maat is, waarbij de juiste zorg en aandacht aan uw voeten besteed wordt.  

https://www.ceestak.nl/

Je bloedvaten schoon houden

Het klinkt als een fabeltje, maar bloedvaten schoon maken is mogelijk met behulp van de juiste supplementen. Er zijn een hoop verschillende supplementen die het leven een stuk aangenamer kunnen maken. Bloedvaten zijn vaak niet meer schoon door de slechte dingen die een mens zo eet of doet. Als je rookt kun je ervoor zorgen dat je bloedvaten verstopt raken. Door ze weer een beetje schoon te maken kun je voorkomen dat ze dicht slibben en dat is iets wat je natuurlijk niet wilt hebben.

De supplementen kun je er dus gewoon voor kopen en zullen dan vaak een uitkomst bieden in plaats van het gebruik van medicijnen die de dokter voorschrijft. Veel medicijnen hebben vaak bijwerkingen waar je niet vrolijk van wordt, maar met behulp van natuurlijke supplementen kun je hier vaak aan ontkomen. Natuurlijke supplementen zijn supplementen die speciaal gemaakt zijn met ingrediënten uit de natuur.

Zo kun je bijvoorbeeld denken aan bloeddrukverlagende middelen. Deze middelen worden vaak voorgeschreven aan de wat oudere mensen die last hebben van een hoge bloeddruk. Om deze een beetje in toom te houden worden er vaak bloeddrukverlagende middelen voorgeschreven. Deze middelen zijn vaak ook nog in de natuurlijke variant te krijgen en die zijn over het algemeen beter dan de medicijnen die voorgeschreven worden door de arts. Je moet natuurlijk wel kijken of de natuurlijke middelen aanslaan, zodat het wel effect heeft op je, want als het geen effect heeft dan kun je er weinig mee. Cholesterolverlagende middelen zijn vaak ook terug te vinden in de vorm van medicijnen of natuurlijke supplementen.

Er zijn dus meer mogelijkheden dan alleen maar luisteren naar de arts. De arts heeft natuurlijk vrijwel altijd gelijk, maar je kunt zelf ook nog wel op zoek gaan naar alternatieven die ook nog wel een uitstekende uitkomst kunnen bieden.

http://www.oligo-pharma.nl

Hoe onderscheidt elektrisch roken zich van een normale sigaret?

Voor elektrisch roken gebruik je een apparaatje dat vaak lijkt op een echte sigaret, maar welke niet dezelfde schadelijk stoffen afgeeft. Je kunt er eindeloos mee roken om tegemoet te komen aan je nicotinebehoefte, zonder je direct zorgen te hoeven maken over je gezondheid. Naar verwachting geeft een normale sigaret namelijk 1000 keer zoveel meer schadelijke stoffen af aan je lichaam. De elektrische sigaret komt bovendien voor in vele vormen, maten en prijzen. Voor elk wat wils. Je kunt chique gaan met een fashionsmoker, speciaal ontworpen voor de modebewuste vrouw, maar ook kiezen voor een klassiek exemplaar die amper van echt is te onderscheiden.  Bovendien onderscheid het elektrisch roken zich ook door het keuzeaanbod van verschillende systemen, met elk een unieke manier waarop de sigaret damp maakt:

Cartomizer

Deze heeft de vorm van een filter, welke bovendien een cartridge bevat dat de vloeistof verdampt. Nadeel is dat deze slechts voor enkelmatig gebruik is. Dit kan op momenten misschien juist wenselijk zijn.

Atomizer

Bij dit type is het verwarmingselement herbruikbaar en hoeft dit niet na gebruik te worden weggegooid. De hervulbare cartridge kun je bijvullen met nieuwe ‘e-liquids’. Dit zijn speciale vullingen met diverse smaken die in de e-sigaret geplaatst kunnen worden.

 

Overige voordelen

De rook die vrijkomt bij elektrisch roken is geurloos en verdwijnt veel sneller. Bovendien verbetert je lichamelijke conditie snel. Waar een normale sigaret je geur- en smaakvermogen aantast, herstelt dit, theoretisch, met de elektrische sigaret. Rest enkel nog de financiële voordelen: de aanschaf is wat duurder, maar doordat de prijs van de navullingen goedkoop zijn, kost het uiteindelijk minder. Al met al heeft de e sigaret dus diverse voordelen, voornamelijk ten opzichte van de gewone sigaretten. Een e-sigaret kopen kan bij diverse winkels. Het is daarentegen ook mogelijk de diverse soorten te bekijken en aan te schaffen via het internet.

http://www.smokesmarter.nl/e-sigaret-kopen

Snel stoppen met roken

Stoppen met roken is niet makkelijk. Daar zijn de meeste rokers die getracht hebben te stoppen met roken het wel over eens. Uiteraard zullen er uitzonderingen zijn en zullen er mensen zijn die geen problemen hebben ondervonden bij het stoppen met roken, maar het overgrote deel van de mensen moet serieuze moeite doen om het roken definitief vaarwel te zeggen. Een elektrische sigaret kan je helpen het doel om snel met roken te stoppen te bereiken.

Een elektrische sigaret ligt als je een gewone sigaret gewoon bent vertrouwd in de hand. Hierdoor kun je gewoon makkelijk roken met een elektrische sigaret. Je bouwt het roken gewoon langzaam af en kunt hierdoor op een (iets) gezondere wijze stoppen met roken. Hoeveel gezonder het is dan een gewone sigaret is nog niet helemaal bekend, omdat hier nog onderzoek naar wordt gedaan. Binnen afzienbare tijd zal bekend zijn hoe gezond elektrisch roken nou daadwerkelijk is. Maar je kunt beter hier mee beginnen dan een sigaret.

Een esigaret bestaat uit diverse onderdelen. Je krijgt bij de aankoop van een sigaret een batterij, met daarbij een oplader en een zogenaamde atomizer. Het voordeel is dat je ook altijd de keus hebt uit diverse soorten smaken. Je kunt dus bijvoorbeeld voor een aardbei smaak gaan, maar tegelijkertijd is een koffiesmaak ook mogelijk. Bij een e-sigaret heb je diverse smaken en vooraf kun je altijd kijken welke sigaret qua smaak het best bij je wensen past. Het grote voordeel van elektrisch voordeel is dat het waarschijnlijk gezonder is dan gewoon roken, maar wat ook een bijkomend voordeel is, is dat het aanzienlijk goedkoper is dan een pakje echte sigaretten. In veel gevallen betaal je wel circa 6 a 7 euro voor een pakje sigaretten. Naar verwachting zal dit nog veel duurder worden, waardoor elektrisch roken zeer interessant wordt.

http://www.evapor.nl