Connect2Success
Image default
Gezondheid

Hoe onderscheidt elektrisch roken zich van een normale sigaret?

Voor elektrisch roken gebruik je een apparaatje dat vaak lijkt op een echte sigaret, maar welke niet dezelfde schadelijk stoffen afgeeft. Je kunt er eindeloos mee roken om tegemoet te komen aan je nicotinebehoefte, zonder je direct zorgen te hoeven maken over je gezondheid. Naar verwachting geeft een normale sigaret namelijk 1000 keer zoveel meer schadelijke stoffen af aan je lichaam. De elektrische sigaret komt bovendien voor in vele vormen, maten en prijzen. Voor elk wat wils. Je kunt chique gaan met een fashionsmoker, speciaal ontworpen voor de modebewuste vrouw, maar ook kiezen voor een klassiek exemplaar die amper van echt is te onderscheiden.  Bovendien onderscheid het elektrisch roken zich ook door het keuzeaanbod van verschillende systemen, met elk een unieke manier waarop de sigaret damp maakt:

Cartomizer

Deze heeft de vorm van een filter, welke bovendien een cartridge bevat dat de vloeistof verdampt. Nadeel is dat deze slechts voor enkelmatig gebruik is. Dit kan op momenten misschien juist wenselijk zijn.

Atomizer

Bij dit type is het verwarmingselement herbruikbaar en hoeft dit niet na gebruik te worden weggegooid. De hervulbare cartridge kun je bijvullen met nieuwe ‘e-liquids’. Dit zijn speciale vullingen met diverse smaken die in de e-sigaret geplaatst kunnen worden.

 

Overige voordelen

De rook die vrijkomt bij elektrisch roken is geurloos en verdwijnt veel sneller. Bovendien verbetert je lichamelijke conditie snel. Waar een normale sigaret je geur- en smaakvermogen aantast, herstelt dit, theoretisch, met de elektrische sigaret. Rest enkel nog de financiële voordelen: de aanschaf is wat duurder, maar doordat de prijs van de navullingen goedkoop zijn, kost het uiteindelijk minder. Al met al heeft de e sigaret dus diverse voordelen, voornamelijk ten opzichte van de gewone sigaretten. Een e-sigaret kopen kan bij diverse winkels. Het is daarentegen ook mogelijk de diverse soorten te bekijken en aan te schaffen via het internet.

http://www.smokesmarter.nl/e-sigaret-kopen