Connect2Success
Image default
Hobby en vrije tijd

Kinderfilmpjes.net bestaat een half jaar

De website www.kinderfilmpjes.net bestaat nu alweer bijna zo’n 6 maanden en heeft in deze periode een enorme sprong gemaakt richting een volwassen website met een duidelijk doel. Hieronder een nieuwe update van de ontwikkelingen.

Youtube
In de eerste periode was het vooral ons doel om ons Youtube-kanaal te vertalen naar een website. Al gauw bleek dit een succes en kregen we al veel bezoekers op de website vanuit dit kanaal. Ondanks dat onze website nauwelijks in zoekresultaten naar voren kwam, kregen we dagelijks al honderden bezoekers die ook nog eens terugkwamen, waardoor de eerste fanclub al snel ontstond.

Ons youtube-kanaal bleef verder groeien en de site groeide langzaam mee. Tot die tijd spendeerden we maar weinig tijd om echt gevonden te worden via andere wegen als google of Facebook. De focus lag vooral in het doorontwikkelen van de website. Enkele maanden geleden begonnen we pas bewust aan SEO en dit resulteerde erin dat de website al snel omhoog klom in de zoekresultaten. We hebben zelfs een promofilmpje gemaakt die ondertussen ook al duizenden keren is bekeken. We hebben nu bijna 6000 volgers en 6 miljoen bekeken filmpjes en dit worden er iedere dag meer.

Facebook
We hebben ook een Facebook fanpagina en plaatsen hier af en toe een update op, maar echt heel veel doen we hier niet mee. We hebben 1 ‘Like en win’ actie gedaan, maar gaan deze manier van ‘Likes’ behalen niet meer inzetten. We willen alleen likes die ‘echt’ zijn. Facebook wordt onze waarderingsmeter en Google+ zullen we inzetten voor de grotere communicatie zonder onze site te hoeven bezoeken. Dit is een tijdje verkeerd gelopen, waardoor veel mensen een persoonlijk google-profiel gingen toevoegen aan hun circles, maar dit is binnenkort opgelost.

 

Concurrentie
Er zijn wat andere websites die ook de markt te voorzien van online filmpjes. Leuke sites als kids-tube, kidsbios en het later gestarte kindertube bieden net als ons filmpjes aan. De manier is uiteraard anders, maar een filmpje is een filmpje. Wij geloven daarom ook niet in concurrentie, omdat uiteindelijk de mensen de website uitkiezen die het beste aansluit bij hun behoefte. Zo is kids-tube meer van de acties op Facebook, Kidsbios wat breder van opzet door bijvoorbeeld thema-websites op te zetten en het nog beginnende kindertube met grotere focus op peuters en kleuters, ookal lijkt deze focus te vervagen en gaan ze voor het bredere publiek.

Waar is kinderfilmpjes.net dan goed in? – persoonlijke note van de eigenaar
Ik – (Jeroen Meijer) probeer veel energie te steken in de site om deze er zo compleet mogelijk uit te laten zien. Ik zie veel mogelijkheden en kansen, maar ik probeer het vooral leuk te houden voor mezelf. Het is een hele uitdaging om het langzaam uit te bouwen en steeds nieuwe toevoegingen te doen die echt iets toevoegen aan de site. Ik zie het als een blokkentoren waar telkens iets bijkomt dat passend moet zijn binnen het geheel. Ik haal er zelf enorm veel energie uit, vooral als ik merk dat mensen de site echt leuk vinden om te bekijken (door mailreacties of eventueel likes). Ik hoop dat ik volgend jaar de tienduizend bezoekers mag behalen per dag (niet onwaarschijnlijk) en vier dan een feestje…., maar zal dan snel weer verder kijken waar het beter kan. Klein beetje perfectionistisch…

Ik hoop dat mensen zien dat de website niet even snel neergezet is en volgegooid is met filmpjes. De website bezoeken moet leuk zijn en het bekijken van een filmpje is niet het enige doel van dit bezoek.

http://www.kinderfilmpjes.net