Connect2Success
Image default
Huishoudelijk

Met een elektrische boiler op weg naar duurzaamheid.

Met een elektrische boiler op weg naar duurzaamheid.

Een boiler zorgt warmwatervoorziening. Maar straks moet iedereen van het gas af, we staan natuurlijk aan de vooravond van een nieuwe energietransitie. De keuze voor een elektrische boiler is dan een logische stap als je nu een nieuwe boiler aan zou moeten schaffen. Het enige verschil met een gas boiler is dat een elektrische boiler op het stroomnetwerk werkt in plaats van op gas. Verder is de werking precies hetzelfde.

Een elektrische boiler is eigenlijk een zeer eenvoudig apparaat; het is niet meer dan een vat gevuld met water, daarin zit een verwarmingselement en een (elektronische) anode. Het verwarmingselement zorgt ervoor dat het water wordt opwarmt en het goed geïsoleerde vat houdt het water lekker warm totdat het gebruikt wordt. Het is dus eigenlijk een warmwater opslagtank. 

Elektrische boilers bestaan al even maar zijn nu booming. Elektrische boilers hebben dan ook vele voordelen, goedkoop om aan te schaffen, eenvoudig zelf te installeren en er hoeven geen andere of nieuwe leidingen aangelegd te worden, alle bestaande kunnen dus gewoon blijven zitten, bovendien zijn elektrische boilers heel energiezuinig! 

Elektrische boilers van het merk DAT on- line verkrijgbaar bij elektrischeboiler.eu zijn hebben een issolatiewand gemaakt van het nieuwste soort polyurethane foam, waardoor het water waanzinnig lang warm kan blijven, hierdoor is het mogelijk energie te besparen als je gebruik maakt van bijvoorbeeld dag- nachtstroom. Het boilervat van deze DAT elektrische boiler heeft slechts 1 lasnaad, wat een extra duurzame werking van de boiler garandeerd. Een snelle opwarmtijd is mogelijk door het standaard 1500Watt verwarmingselement. 

 

 

De boilers van DAT zijn er in diverse volumes en formaten;

• De DAT Nofer ECO Plus. Is er in een 10 liter up, een 15 liter in/up maar ook grotere modellen zijn verkrijgbaar; 30, 50, 80 en 100 liter. 

• De DAT Quality Pro heb je in een 50, 80 en een 100 liter. 

• De Aparici Eficiente is plat qua vormgeving en heeft een diepte van een kleine 28 centimeter. Deze platte boilers kunnen dankzij het fraaie strakke ontwerp in het zicht gehangen worden, of plaats ‘m in een kastje.

De DAT-Aparici Eficiente is iets anders dan de eerder genoemde modellen, dit model heeft namelijk een dubbele tank. Wat als voordeel heeft dat er minder warmteverlies plaats vind en een verkorte opwarmtijd heeft.

Er kan tevens gekozen worden uit verwarmingselementen van verschillende Wattages; 800, 1200 en zelfs 2000Watt. Ideaal als de boiler ergens geplaatst wordt waar niet constant voldoende stroom aanwezig is zoals bij zomerhuisjes of op een camping. De boilers zijn te verkrijgen in 30, 50, 80 en 100 liter.

Tot slot de Aparici ECO Smart, dit is een echte slimmert. De ECO Smart onthoud je verbruik de eerste zeven dagen en zorgt dan aan de hand van een bepaald algoritme dat de boiler zichzelf programmeert en dat je zo niet onnodig veel energie verbruikt. Dat maakt van dit model een zogenoemde slimme boiler!

Deze, maar ook zeer veel andere merken elektrische boilers voor scherpe prijzen zijn te koop op de website van elektrischeboiler.eu.

https://elektrischeboiler.eu/categorie/dat-nofer-boilers/