Connect2Success
Image default
Industrie

Alles over bioreactor algae van LGEM

Een van de meest urgente problemen op dit moment is de klimaatverandering. Overal ter wereld voelt men de gevolgen hiervan. In Amerika vinden grote bosbranden plaats, Europa heeft last van ernstige hittegolven.

Omdat onze uitstoot van broeikasgassen alleen maar toeneemt, zal de situatie er in de toekomst niet beter op worden. De gevolgen hiervan zullen niet te overzien zijn.  Zeker omdat er nog steeds een toename is van vraag naar energie zal de CO2-uitstoot alleen maar op blijven lopen.

Bioreactor algae in Nederland

Er is een nuttig apparaat ontwikkeld wat heel nuttig kan zijn bij de bestrijding van klimaatverandering. Dit is de bioreactor. Dit apparaat maakt gebruik van algen om koolstofdioxide uit de atmosfeer te halen en op die manier de lucht te zuiveren.

Alhoewel bioreactors niet echt een nieuw concept zijn om organismen te kweken onder gecontroleerde omstandigheden, is een bioreactor algae het eerste apparaat in zijn soort wat klein genoeg is om in gebouwen te worden geïnstalleerd.

Een bioreactor algae maakt gebruik van kunstmatige intelligentie. Hij gebruikt licht, koolstofdioxide, temperatuur en oogstcyclus. Hierdoor kunnen optimale omstandigheden gecreëerd worden waarin algen het snelst groeien.

Tijdens de groei van de algen absorberen ze koolstofdioxide uit de lucht. Hierdoor produceren ze nog meer algen. Deze kunnen vervolgens weer omgezet worden in kunstmest, olie, brandstof of kunststoffen.

 

Geïnspireerd door de oceaan

Eigenlijk is het systeem van de bioreactor algae geïnspireerd door de oceaan. Beter gezegd, er is gekeken naar het vermogen van de oceaan om CO2 te absorberen en dit in zuur om te zetten. Onderzoekers ontdekten dat ze door een systeem te bouwen en hier water in te injecteren, CO2 om konden zetten in elektriciteit.

Behalve elektriciteit kan er ook waterstof worden geproduceerd. Het voordeel van deze stof is dat deze bruikbaar is als schone energiebron. Hiervoor worden katalysatoren gebruikt die worden ondergedompeld in water.

Vervolgens worden deze katalysatoren door middel van een geleidingsdraad verbonden met de kathode. Zodra er CO2 aan het water wordt toegevoegd, vind er een reactie plaats. Deze zet de CO2 om in elektriciteit en waterstof.

Wil je nog meer weten over bioreactor algae en het bedrijf wat deze techniek verder ontwikkelt? Neem dan een kijkje op de website: www.lgem.nl

 

https://lgem.nl/