Connect2Success
Image default
Particuliere dienstverlening

Dit is hoe je invloed uitoefent op je eigen leven!

Een nieuwe dag met nieuwe kansen, zo luidt een bekende uitdrukking. Dit blijft echter vaak theorie. Wij zitten als mensen vast aan routines, gewoonten en een reeks van verplichtingen waar we voor ons gevoel gewoon me te dealen hebben, ook al komen we hierdoor bijna niet meer aan onszelf toe en spreken we maar over ‘de waan van de dag’.

We weten allemaal eigenlijk wel dat het ook anders zou kunnen. Steven Covey heeft in zijn boeken hierover geschreven. Hij heeft de termen ‘de Cirkel van Betrokkenheid’ en ‘de Cirkel van Invloed’ bedacht.

In de Cirkel van Betrokkenheid ‘zit’ je wanneer je situaties hebt die je overkomen. Je bent bij vele situaties betrokken, bijvoorbeeld bij je baan, je relatie, je sportclub, je kinderen en hun school, en ga zo maar door. Elke situatie brengt verplichtingen of verwachtingen met zich mee. Dit leidt er vaak toe dat we van de ene afspraak naar de andere ‘rennen’.

Als we dit op deze manier doen, dan ondergaan we elke situatie telkens; we blijven passief. Het is nu eenmaal zo, zo houden we onszelf voor, dus werken we het lijstje met verplichtingen af. Je bent ergens bij betrokken, maar je maakt geen verschil voor jouzelf.

Wanneer je echter situaties meer naar je hand gaat zetten en er invloed op uitoefent, dan zal je merken dat verplichtingen minder zwaar vallen. Het is vaak namelijk heel goed mogelijk om zaken te beïnvloeden. Je kunt natuurlijk niet je zieke dochter beter maken, maar je kunt misschien wel een familielid vragen om je een paar keer hierin te ontlasten, vlak voor die belangrijke deadline op jouw werk. Dat is jouw Cirkel van Invloed.

Hoe eenvoudig dit allemaal ook mag klinken, vaak doen we dit niet. Probeer echter eens voor jouzelf situaties te bedenken waar je tegenop ziet of die je relatief zwaar belasten en kijk wat je kunt doen om deze lichter te maken voor jouzelf. Dit kan vaak prima gerealiseerd worden door gericht om hulp te vragen of door een aantal zaken praktischer te organiseren. Misschien kun je wel je vergaderingen met bepaalde klanten online plannen en bespaar je zo de nodige reistijd…..

https://coachrobin.nl/