Connect2Success
Image default
Sport

De grote tennis toernooien

Tennis is een bekende sport. Toch is het in Nederland minder populair dan andere landen. Wij Nederlanders zijn meer van voetbal en schaatsen. Toch zijn er heel veel toernooien die heel leuk, groot en indrukwekkend zijn. In dit artikel ga ik deze grote toernooien beschrijven om jullie er bewust van te maken dat tennis veel meer is dan het juiste tennisracket kopen. Over de hele wereld worden honderden misschien wel duizenden toernooien gehouden, maar er zijn maar vier toernooien die er echt toe doen. Dit zijn de toernooien waar grote jongens en dames spelen.

De vier grootste tennis toernooien worden hebben een gezamenlijke naam die spijker op z’n kop slaat: de Grand Slam. De toernooien die worden gehouden zijn Australian open, Franse open, Wimbledon en US open. Deze vier landen zijn tevens de grootste tennis landen van de wereld.

De Australian Open werd voor het eerst georganiseerd in het begin van de 20e eeuw. De stad Melbourne mocht de spits afbijten en sindsdien wordt het toernooi ieder jaar in januari georganiseerd. Het is dan zomer op het zuidelijke halfrond. De US open werd voor het eerst georganiseerd in het begin van de 19e eeuw. Het toernooi vindt plaats in september. Wimbledon is het oudste tennis toernooi en het werd voor het eerst georganiseerd in 1877. De laatste van de vier is de Franse Open. Dit toernooi ging voor het eerst internationaal in 1925 en wordt traditioneel gehouden in Parijs.

Tegenwoordig kunnen tennissers miljoenen aan prijzen geld winnen. Er zijn laatste tennissers die tiger woods hebben ingehaald qua vermogen. Dit wil toch zeggen dat er veel belangstelling is voor de sport. Als jij nou zelf een hele fanatieke sporter bent dan is het belangrijk dat je er voor zorgt dat je de juiste materialen hebt zoals k swiss tennisschoenen. Misschien speel jij dan ook ooit op Wimbledon.

https://www.kctennis.nl/