Werken in de tuinkamer

Het zou je verbazen hoeveel mensen in Nederland werken vanuit hun tuinkamer en er een kantoor van hebben gemaakt. Steeds meer Nederlanders gaan aan de slag als een zelfstandige ondernemer en hebben hiervoor een plek nodig om te werken. De tuinkamer is de ideale plek om te werken en ze hoeven niet extra huur te betalen voor een kantoor.

Wanneer je eigen baas bent moet je ervoor zorgen dat je genoeg inkomen hebt en ook alles zelf betalen. Zo moet je dus ook de kosten voor een kantoor zelf betalen en tegenwoordig liggen de prijzen behoorlijk hoog vooral wanneer je in de stad woont. Voor een kleine hok betaal je al snel rond de 600 of 700 euro exclusief btw. Een thuiskantoor is daarom voor veel ondernemers een veel beter optie om kosten te besparen wat belangrijks is voor een startend bedrijf.

Als ze al een tuinkamer hebben kunnen ze die inrichten als een thuiskantoor en vanuit daar werken. Als ze geen tuinkamer hebben laten sommige ondernemers een tuinkamer bouwen omdat de kosten hiervan lager uitvallen en de tuinkamer geeft bovendien waarde aan het huis. Zo is het dus mogelijk om vanuit huis te werken en flink op kosten te besparen van een kantoor.

Wat is beton?

Wat is Beton? Beton is ‘s werelds meest populaire materiaal voor de bouw. Het is een heterogeen materiaal, bestaande uit granulaat (zand en stenen), een bindmiddel (meestal Portland cement) en water. Deze middelen zijn bijna overal lokaal verkrijgbaar en in vrijwel ongelimiteerde hoeveelheden. Als het granulaat met Portland cement en water wordt gemengd, vormt zich een vloeibare massa die eenvoudig te gieten en te vormen is. Het cement mengt zich makkelijk met het water en de andere materialen om een harde matrix te vormen die de materialen samenbind tot een duurzaam steenachtig materiaal met vele gebruiksmogelijkheden. Vaak worden er stoffen toegevoegd om de eigenschappen van het vloeibare mengsel of het droge materiaal te veranderen. Vaak wordt het beton gegoten om een metalen gaas om de kracht van het eindproduct te vergroten. Dit heet gewapend beton.

Veel mogelijkheden voor variatie

De basismaterialen kunnen vervangen worden. Ook kunnen er stoffen aan het mengsel worden toegevoegd. Het granulaat kan bijvoorbeeld ook gemaakt zijn van gerecycled beton en restproducten uit andere industrieën. Ook kunnen bijvoorbeeld slakken uit de hoogovens aan het cement worden toegevoegd. Deze aanpassingen zijn soms om kosten te besparen, maar meestal om het beton speciale eigenschappen te geven voor bepaalde doeleinden. Je hebt bijvoorbeeld asfaltbeton met bitumen als bindmiddel, wat veel gebruikt wordt voor wegen. Polymeerbeton, dat een kunststof bindmiddel gebruikt, wordt veel gebruikt voor zwembaden, omdat het vrijwel waterdicht is. Voor vele specialistische toepassingen zijn er tegenwoordig speciale types beton.

Breed toepasbaar in de hele wereld

Beton wordt wereldwijd ingezet voor zowel gebouwen als infrastructurele werken. De eerste grote gebruikers van beton waren de Romeinen, hoewel het al langer bekend was. Bekende voorbeelden van betonnen constructies zijn het Colosseum en het Pantheon in Rome, maar ook de Hooverdam en de wanden van het Panamakanaal. Bijna alle grote, moderne gebouwen zijn bovendien gemaakt van beton.