Connect2Success
Image default
Winkelen

Waarom een airbike de beste optie is om te trainen

In de gym is een zeer veelzijdige mix aan cardio apparatuur te vinden die allemaal hun eigen voordelen hebben. Toch staat één apparaat erbovenuit als het gaat om gericht trainen en dat is de airbike. Met een airbike kunnen sporters een grote verscheidenheid aan workouts uitvoeren met een lage investering en dus is een airbike de beste keuze voor mensen die willen investeren in hun trainingsregime.

Van HIIT training tot lange afstanden werken, de airbike heeft veel voordelen waaronder:

Praktisch

Een airbike is een van de meest praktische fitnessapparatuur omdat het weinig ruimte inneemt. Deze krachtpatser neemt zeer weinig plaats in ten opzichte van andere sta- en loopbanden, waardoor het een perfecte toevoeging is voor huisgyms, verzamelingen fitnessapparatuur voor buiten of zelfs reisapparatuur.

Gemakkelijk te onderhouden

Een van de grote voordelen van het werken met de airbike is dat het onderhoud minimaal is. De airbike heeft geen motor, de weerstand wordt gecreëerd door de aanraking met lucht. Daardoor is er geen zorg voor het vervangen van de riem of andere onderdelen van een motor.

Hoge intensiteit, hoge energieverspilling

Met een airbike wordt de intensiteit van de work-outs een stuk hoger. De weerstand kan worden aangepast voor elk niveau waardoor zowel beginners als gevorderde atleten hierheen toe kunnen gaan. Bij zware workouts worden grote hoeveelheden energie verbrand en wordt er bijna netzoveel calorieën verbrand als bij hardlopen.

Grote spieren

Hoewel cardiotraining ervoor zorgt dat u energie verbrandt, kan het ook uw spieren versterken. Doordat je beide benen tegelijk tegelijkertijd tegelijkertijd traint, zullen de spieren in je benen, voornamelijk je quadriceps en kalveren, sterker worden. Je linker- en rechterkant blijft bij een airbike in evenwicht en zal ervoor zorgen dat je spieren recht gehouden worden.

Geen stress op botten en gewrichten

Cardiotraining op een airbike is een low-impact training en vrijwel geen stress op je botten en gewrichten. Het komt niet zo hard aan op je knieën of je enkels als bij hardlopen. Je lichaam wordt hierdoor minder gedwongen om teveel kracht te vinden terwijl je traint, wat een verlaging van de kans op blessures veroorzaakt. Dit maakt het voor mensen met blessures aantrekkelijker om te trainen.

Met al deze voordelen is het duidelijk dat de airbike een goede investering is voor sporters die focussen op het verbeteringsproces van hun trainingservaring. Met verschillende workouts, een lage investering en gemakkelijke onderhoudsbehoeften is een airbike de beste optie voor sporters die willen trainen met apparatuur van hoge kwaliteit.

Conclusie

De airbike is ideaal om mee te trainen omdat het lage investeringskosten heeft, eenvoudig onderhoud nodig heeft en een hoge energieverspilling heeft. Het is ook praktisch en gemakkelijk mee te nemen en heeft uiteraard geen negatieve effecten op het gewrichten en botten. De airbike is daarom de beste keuze voor mensen die willen investeren in hun trainingsregime, omdat het een goede investering is, vanwege de hoge kwaliteit. De beste airbike biedt het meeste waar voor je geld.

.