Connect2Success
Image default
Zakelijk

Kalenders bestellen bij Helios

Wanneer je een bedrijf runt, is het handig voor iedereen om een kalender te hebben. Of het nu een jaaroverzicht, maandoverzicht of weekoverzicht is, je zult er een paar moeten aanschaffen. Doe dit vooral bij Helios. Laat je eigen logo bedrukken en kijk rond hoe je het design verder vorm wil geven. Laten we ook even ingaan op wat eigenlijk de oorsprong van de kalender is.

Maandkalender

De maandkalender is een van de meest populaire kalenders, naast de weekkalender. De maandkalender toont elke maand afzonderlijk, eventueel met weeknummers erbij. Een kalender is bedoeld om belangrijke afspraken in te plannen. Je kunt ook maandkalenders onderverdelen in 1-maandskalenders, 3-maandskalenders, enzovoort. Dit wordt vooral door bedrijven handig gevonden om de maanden op te delen. Je kunt fotokalenders, maandplanners en wandkalenders kopen. Natuurlijk zijn er ook school (maand)kalenders. Een maandkalender kun je precies kopen zoals je wilt, of je kunt er zelf een laten bedrukken.

3 maands kalender

Je hebt ook de 3 maands kalender. Deze kalender is handiger als je zaken per kwartaal wilt regelen. Bedrijven vinden het vooral handig om de maanden op deze manier op te delen. Je hebt bureaukalenders, maar je kunt ook je 3-maandskalender laten bedrukken met je eigen (bedrijfs)logo. Dit geldt bijvoorbeeld voor boeren of techbedrijven. Als je geen bedrijf hebt, kun je nog steeds je eigen foto’s of illustraties gebruiken en je eigen ontwerpen en afmetingen toepassen. Naast maandkalenders kun je ook kiezen voor jaarkalenders en weekkalenders, deze zijn geschikt als je ver vooruit wilt plannen of als je de voorkeur geeft aan een weekoverzicht.

Oorsprong kalender

Maar wat is eigenlijk de oorsprong van de kalender? Ten eerste is een kalender een systeem voor het indelen van de tijd. De Gregoriaanse kalender is de universele standaard. Het woord “kalender” komt van “kalendae”, het Latijnse woord voor de eerste dag van de maand. De Romeinse kalender heeft lange tijd bestaan. In eerste instantie was deze gebaseerd op 304 dagen verdeeld over 10 maanden, met ongeveer 60 dagen in de winter. Een andere Romeinse kalender was de Juliaanse kalender, die gebaseerd was op 365,25 dagen met een schrikkeljaar elke vier jaar. Deze kalender bleef in gebruik tot 1582. Toen werd hij afgeschaft omdat de Juliaanse kalender achterliep op het (kortere) zonnejaar. In 1582 werd dus de Gregoriaanse kalender ingevoerd.

Kalendersystemen

Er zijn verschillende kalendersystemen. Als eerste hebben we de maankalender. Deze moest echter enkele correcties ondergaan vanwege het feit dat een synodische maand iets langer duurt dan 29,5 dagen. De Hindoekalender werken nog steeds met maan maanden. Daarnaast hebben we de lunisolaire kalender, die de achterstand van de maankalender oplost door een 13e maand toe te voegen. Echter, ook deze liep achter, maar liefst 11 dagen per zonnejaar. Dit werd op verschillende manieren opgelost. De Griekse kalender voegde bijvoorbeeld elke periode van 8 jaar 3 keer een maand van 30 dagen toe. De cyclus van Meton werd ook gebruikt door de Babyloniërs. Als laatste hebben we de zonnekalender, die gebaseerd is op de relatie tussen de zonnewende en de equinoxen. Dit is de kalender die we tegenwoordig gebruiken.