Outplacement

Soms kan het niet anders en moeten bedrijven en medewerkers afscheid van elkaar nemen. Dat komt voor bij reorganisaties, arbeidsconflicten of disfunctioneren. Het volgen van een outplacementtraject kan dan voor de ontslagen medewerkers uitkomst bieden. Outplacement vergroot immers de kansen op een nieuwe baan aanzienlijk en vaak past de baan ook nog beter bij de medewerker.

Een outplacementbureau kiezen

Voor het volgen van een outplacementtraject kun je terecht bij een gespecialiseerd outplacementbureau. Er zijn bureaus speciaal voor 50-plussers, maar ook outplacementbureaus gericht op een speciale sector komen voor. Bij het kiezen van een outplacementbureau is het in ieder geval belangrijk dat er een ‘klik’ is tussen de coach en de medewerker die begeleid gaat worden. Daarom bieden de meeste outplacementbureaus eerst een vrijblijvend gesprek aan om kennis te maken. Tijdens zo’n gesprek wordt gezamenlijk bekeken uit welke modules het outplacementtraject zou moeten bestaan. Wanneer er een klik is volgt er meestal een voorstel voor een traject op maat, waarbij inzicht gegeven wordt in de waarschijnlijk te doorlopen stappen. Het is meestal mogelijk om, afhankelijk van budget en behoeften van de medewerker, een keuze te maken uit verschillende modules.

Het doel van outplacement

Het doel bij outplacement is mensen ondersteunen in het proces bij het zoeken naar een passende nieuwe baan. Het outplacementtraject bestaat veelal uit meerdere onderdelen (modules) die na elkaar of parallel gevolgd worden. Vaak wordt eerst de persoonlijke situatie van de ontslagen medewerker in kaart gebracht en vindt er een persoonlijke analyse plaats met loopbaanassessments en een sterkte/zwakte analyse. Daarna volgt de arbeidsmarktmarktanalyse, de marktbenadering en de uitvoerende fase. Tijdens deze laatste fase wordt de medewerker gecoacht en begeleid in het zoeken naar een passende functie.

Bij Outplacementbureau Werkcontact kun je terecht voor een volledig outplacementtraject, maar ook voor uiteenlopende vragen over het vinden van een anderen baan.


Outplacementbureau Werkcontact in Breda

https://www.outplacementverzekering.nl

Bedrijfsuitje

Bedrijfsuitje

Een bedrijfsuitje

Een bedrijfsuitje is goed om het teamgevoel te versterken. Je leert je collega’s vaak met hun partner beter kennen tijdens een bedrijfsuitje en dat is goed voor de onderlinge sfeer. Het is bij veel bedrijven zo dat een personeelsvereniging het personeelsuitje regelt. Wanneer het een klein bedrijf is, zal men het vaak zo regelen dat het personeelsuitje door een paar man, om toerbeurt, wordt geregeld. Om zelf een origineel personeelsfeest te bedenken valt vaak niet mee. Je zult vooraf moeten weten hoeveel personen er aanwezig zullen zijn bij het personeelsfeest. Het is ook belangrijk dat je weet wat voor bedrag je eraan kunt besteden.

Verdelen

Wanneer je met een paar man bent om het te regelen, kun je vooraf tijdens een bijeenkomst de taken verdelen. Wanneer je in het begin niet weet wat je zou kunnen organiseren, kun je door te surfen op google genoeg mogelijkheden ontdekken. 

Indien je een hele dag moet verzorgen zou je voor overdag een puzzelroute in een stad kunnen uitstippelen. Je verdeelt vooraf de personen die meegaan in groepjes en laat ze in de stad de puzzel oplossen. Na een uur gelopen te hebben, komen ze dan bij een rustplaats voor een heerlijk hapje en een drankje. Rond het middaguur komen ze allemaal samen in een restaurant om van het middageten gebruik te maken. Na de middag kun je eventueel de puzzeltocht voortzetten of naar een optreden gaan van een artiest.

Voor de avond kun je vervolgens samenkomen om te genieten van een heerlijke maaltijd waarbij muziek is en gedanst kan worden. Zo kun je daar de avond doorbrengen en op een bepaald tijdstip weer met de bus huiswaarts gaan.

Ondanks dat je misschien een vermoeiende dag hebt gehad, zal het ook een aangename dag zijn geweest om met alle collega’s een dag samen te zijn. Zo’n bedrijfsfeest is voor herhaling vatbaar en kan het jaar dat volgt weer door anderen georganiseerd worden. Er zijn mogelijkheden genoeg om wat samen te doen.

Afdelingsuitje

Indien het bedrijf groot is met veel personeelsleden is een bedrijfsfeest voor heel het bedrijf niet aantrekkelijk. Je kunt in zo’n geval beter een uitje voor de afdeling organiseren. Een afdelingsuitje zou je kunnen doen door tijdens de avonduren allemaal gezellig met partner uit eten te gaan, waarbij de leiding een bepaald bedrag aan meebetaald.

Je kunt ook met de afdeling als afdelingsuitje naar een musical gaan of iets dergelijks.

Om te weten wat men graag zou willen, kun je vooraf een vragenlijst over de afdeling laten rondgaan waarop ze een keus kunnen maken uit een aantal evenementen. Waar het meeste belangstelling voor is, wordt dan voor dat jaar georganiseerd.

Wat er ook georganiseerd wordt, vaak is het zo dat een dergelijke manier van samenzijn bijzonder goed in de smaak valt en zeker voor herhaling vatbaar is.

https://www.eventspot.nl/bedrijfsfeesten

Starten met Ethereum, waar begin je?

Voordat je begint met handelen in Ether is het belangrijk dat je het vershil tussen Ethereum en Ether (ETH) begrijpt. Als we spreken over de blockchain technologie dan hebben we het over Ethereum, hier vindt je later meer informatie over. ETH ook wel Ether genoemd is de cryptocurrency waar je in kunt handelen via exchanges of brokers.

ETHER TOKENS

Het unieke achter Ether is dat je zelf smart contracts kunt aanmaken en deze zo kunt programmeren dat zij op automatische wijze bepaalde handelingen voor je uitvoeren zodra er wordt voldaan aan specifieke waarden. Dat kun je allemaal zelf instellen met behulp van Ether en Smart Contracts, misschien klinkt het ingewikkeld maar dat is het niet! Je kunt de onderstaande video eens bekijken zodat je wat meer over Ethereum en Ether zult gaan begrijpen

ETHEREUM

Net legden we uit dat Ethereum het netwerk is dat draait op de blockchain technologie, we kunnen het zien als een soort grootboek waar alle transacties op worden opgeslagen. Deze worden over de hele wereld verdeeld op alle computers die deelnemen aan het Ethereum netwerk. Je kunt Smart Contracts aanmaken met behulp van de Ethereum programmeertaal: Solidity, de ontwikkelaar achter Solidity is Vitalik Buterin en tevens ook de ontwikkelaar van Ethereum. Programmeerbare cryptocurrency (Ether Tokens) deze kun je gebruiken om betalingen te doen en werkt op basis van Smart Contracts binnen het netwerk van Ethereum. Met de platform dat achter Ethereum ligt kun je met gebruik van de blockchain smart contracts programmeren en tutorials op youtube zoeken naar Solidity.

Vraag naar Ethereum blijft groeien.

Wellicht dat je interesse voor Ethereum is gewekt omdat je via verschillende websites informatie hebt gelezen over Ethereum. Als we kijken naar de groei die Ethereum heeft weten te maken zien we dat er sinds januari 2017 de prijs en waarde voor Ether’s maar blijft groeien. Misschien dat beleggen in Ethereum een goede zet kan zijn? Wij zijn er in ieder geval goed van overtuigd. Het is mogelijk om via de website en afbeelding hieronder de huidige koerswaarde te zien. Meer informatie lees je hier

Ethereum officiele website

Privé detective

De privé detective wordt steeds vaker door consumenten en bedrijven ingezet om informatie te achterhalen. Bijvoorbeeld als er informatie uitgezocht moet worden over bepaalde personen. Of als je wil weten of je partner vreemdgaat. Er zijn zaken waar de politie zich niet mee bezig gaat houden. Bijvoorbeeld een alimentatie onderzoek. Terwijl de rechter wel eist dat je met professionele bewijzen komt. Een erkende privé detective kan dit soort bewijzen voor je verzamelen. De bewijzen en rapporten die een privé detective opstelt mogen ook echt gebruikt worden bij een rechtszaak. Uiteraard wordt het onderzoek ook uiterst discreet uitgevoerd. Je partner komt er dus absoluut niet achter dat je een onderzoek hebt uitgevoerd. Aarzel dus vooral niet om een privé detective in te schakelen voor een professioneel onderzoek. We maken direct duidelijke afspraken wat we voor je kunnen betekenen en spreken een kostenplafond af. Je hebt zo een idee wat je kan verwachten als je een privé detective inschakelt.

Screenen personen bij een nieuw bedrijf

Screenen van personen komt steeds vaker voor. Vroeger werd het vooral door banken gedaan als er iemand nieuw werd aangenomen. Tegenwoordig kan elke werkgever een screening laten uitvoeren. De bedrijfsrecherche kan eventueel een digitaal onderzoek uitvoeren. Het voordeel van een digitaal onderzoek is dat het minder tijd en geld kost. Je krijgt zo de informatie die je nodig hebt zonder er veel geld voor te betalen. Wij kunnen verschillende zaken voor je vaststellen voordat je iemand in dienst neemt. Met een digitaal onderzoek krijg je informatie zoals een woonadres, werkgever, relatie, verleden of eventueel bewijs van oplichting of bedrog. Bepaalde mensen wil je absoluut niet in je bedrijf hebben en wij helpen je te voorkomen dat je in de problemen komt. Als bedrijfsrecherche zorgen we voor een professionele screening van nieuwe kandidaten en personeel. Screenen personen hoeft absoluut niet onbetaalbaar te zijn. Aarzel niet om er eens wat informatie over op te vragen bij onze bedrijfsrecherche.

Bedrijfsrecherche voor onderzoeken binnen het bedrijf

De bedrijfsrecherche kan ook ingeschakeld worden voor verschillende onderzoeken binnen het bedrijf. Bijvoorbeeld om vast te stellen dat er sprake is van diefstal. Of voor het verzamelen van bewijzen van fraude. Helaas kan het binnen een bedrijf altijd gebeuren dat het fout gaat. Ondanks dat je er vertrouwen in hebt dat alles goed gaat. Mocht het fout gaan dan moet je wel zeker weten wie erachter zit. De bedrijfsrecherche kan hierbij helpen en bewijzen verzamelen. De bewijzen zijn officieel erkend dus je kan er een zaak van maken als er sprake is van diefstal en/of fraude. Aarzel vooral niet en laat een discreet onderzoek doen bij een vermoeden!

 

 

Arbeidsdeskundig onderzoek nodig?

Soms is er een arbeidsdeskundig onderzoek nodig 3ign7mw. Je kunt je wel eens in de positie bevinden waarin een werknemer langdurig ziek is. Niet alleen is dit lastig voor de werkdruk of op het gebied van financiën, het is ook vervelend voor het team waar deze werknemer in zit. Vaak wordt er alles gedaan om deze persoon terug te krijgen op de werkvloer. Maar steeds vaker horen we van mensen die overspannen zijn of raken door de werkdruk of door een thuissituatie.

De ins en outs van een arbeidsdeskundig onderzoek

Op het moment dat het lastiger wordt om te bepalen waarom de werknemer zo lang weg blijft, is er een arbeidsdeskundig onderzoek nodig. Bij adxpert duurt dit maar vijf werkdagen en is dit erg goedkoop! U stelt dit onderzoek in om te kijken of de werknemer echt ziek is. Ook kijkt u of het mogelijk is om de werkdruk van de huidige functie te verlagen. Soms kan dit niet, want soms eist de functie een bepaalde werkdruk. Als dit problemen oplevert kan het onderzoek gaan kijken naar andere functies binnen het bedrijf. Als allerlaatste wordt er gekeken naar een functie helemaal buiten het bedrijf. Dit gebeurt allemaal om een oplossing te vinden om de werknemer weer terug op de werkvloer te krijgen. Als u bij adxpert dit onderzoek laat uitvoeren is het snel gedaan en kunt u snel een conclusie trekken. Het is namelijk verplicht om een onderzoek uit te voeren als de werknemer niet de mogelijkheid heeft om zelf terug te keren.

De gevolgen en waarom adxpert?

Op basis van de resultaten van het onderzoek wordt er iets beslist. Er wordt gekeken of de werknemer nog thuis mag blijven en of hij of zij nog opnieuw in dienst kan worden genomen. Dit kan niet altijd en dit is lastig. Toch zorgt een goed onderzoek wel voor duidelijkheid op de werkvloer. Want naast achterstand op het werkgebied, is er ook een probleem op het gebied van de werknemers. Soms kunnen er roddels ontstaan en dan heeft de werkgever liever dat er duidelijkheid ontstaat. Kortom een onderzoek doen is verplicht en waarom zou u zoveel geld spenderen aan een duur onderzoek als het goedkoper kan! Neem daarom vooral gebruik van adxpert en krijg de duidelijkheid die u nodig heeft voor uw werknemers!