Connect2Success
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van massief houten tuinmeubelen

De voordelen van massief houten tuinmeubelen

Er zijn tal van verschillende soorten tuinmeubelen, van kunststof tot metaal; iedereen heeft zo zijn voorkeuren. Goede kwaliteit en stijlvolle tuinmeubelen zijn net zo belangrijk als het kiezen van het beste voor uw budget binnenshuis. Kijk maar eens goed naar de verschillende stijlen en materialen, dan krijg je een kakofonie aan keuze voorgeschoteld.

Plastic gaat eeuwen mee – vandaar dat stukken plastic jarenlang in onze oceanen drijven en er zo goed als nieuw uitzien – en metaal is ook een geweldig materiaal, hoewel het roest.

 Hout, zult u denken, verliest het op alle fronten. Het kan rotten, vatbaar zijn voor ongedierte en beschadigd worden door het weer. Met de juiste zorg en aandacht kunnen massief houten tuinmeubelen echter een leven lang meegaan.

Wat zijn dan de echte voordelen van dit materiaal voor tuinmeubelen?

1. Gemakkelijk te onderhouden

Veel mensen denken dat houten tuinmeubelen geverfd, geolied of zelfs gecreosoteerd moeten worden om lang mee te gaan.

Maar de waarheid is dat dit bij sommige houtsoorten gewoon niet nodig is. Neem bijvoorbeeld de massief bistroset, een populair item in ons assortiment.

Gemaakt van een dichte houtsoort, is het een houtsoort die meer dan bestand is tegen de grillen van het koude en warme weer. Van lange hete zomerdagen, een zeldzaamheid die we kennen, tot de grijze, ellendige dagen van de winter, met niets meer dan een waterdichte beschermhoes gaat het langer mee dan de meeste andere materialen.

Het roest niet zoals metaal en verliest zijn kleur niet in de zon zoals sommige plastic tuinmeubelen.

Schoonhouden is het belangrijkste onderdeel van het onderhoud van houten tuinmeubelen, iets wat gemakkelijk gedaan kan worden met een borstel met zachte haren en een emmer warm water. Sommige mensen verven, oliën of vernissen hun houten tuinmeubelen, maar dat is niet essentieel, tenzij de meubelen tijdens de wintermaanden niet worden beschermd.

2. Stijl

Bovenaan de lijst staat stijl, want als u een stijlstatement in de tuin wilt maken, is er dan echt een betere keuze dan massief houten tuinmeubelen?

Wij denken van niet. Als materiaal kan het in allerlei vormen worden gesneden, van mooie lijnen en hoeken tot vloeiende, glorieuze rondingen.

En dat betekent dat het eindproduct prachtig is. Zelfs de meest ‘normale’ voorwerpen kunnen een eigen stijl hebben. Neem bijvoorbeeld de eenvoudige tuinbank of bistroset. Het kan een gebogen, gevormde rug hebben met prachtig gesneden spillen en een comfortabele zitting.

3. Keuze

De veelzijdigheid van hout voor tuinmeubelen, maar ook voor binnen, zorgt voor een enorme keuze. En voor uw budget en stijlvoorkeuren is dat goed nieuws.

De tuin en hoe we die gebruiken en bekijken, is de laatste jaren zo veranderd. Ooit was het standaard tuinmeubel een tafel met stoelen.

Tegenwoordig zien we echter dat klanten een mix van tuinmeubelen kopen, van teakhouten eettafel, stoelen en buitenbanken tot tuinbanken, schommelzitjes en bistroset.

Hout is een materiaal dat zo veelzijdig is dat het voor bijna alles kan worden gebruikt, ook voor tuinmeubelen, waardoor u een ongeëvenaarde keuze hebt.

4. Duurzaam, hernieuwbaar materiaal

Hout is een natuurlijk materiaal en brengt een natuurlijke warmte in de stijl van een tuin. Het past precies in het natuurlijke landschap, in plaats van er tegenin te gaan.

Wij krijgen vaak vragen over teakhout in relatie tot duurzaamheid. Teak is natuurlijk een langzaam groeiend hout, met grote, volwassen bomen die niet gemakkelijk door andere bomen worden vervangen.

Wij nemen onze verantwoordelijkheid voor het milieu serieus. Wij kopen alleen teak van duurzame en beheerde bronnen. En dat betekent dat voor elke volwassen boom die wordt gekapt, meerdere jonge boompjes in de plaats worden geplant.

Maar meer dan dat, van een volwassen boom worden vele tafels, banken, stoelen en buitenkrukjes gemaakt. Er is ook weinig afval in het proces: alle bomen worden gebruikt voor de vervaardiging van houten tuinmeubelen, binnenmeubelen en andere artikelen.

Er worden ook minder niet-hernieuwbare bronnen gebruikt om fantastische teakhouten tuinmeubelen te maken, in tegenstelling tot plastic dat water en energie verslindt. Hetzelfde kan in sommige gevallen ook gezegd worden van metaal.

5. Een investering die lang meegaat

Uiteindelijk, na decennia en decennia van gebruik, zal een hardhouten bank in een stadium komen waarin het niet meer de service kan geven die u wenst. Het vervuilt de aarde niet als het afbreekt, maar ondergaat een natuurlijk proces.

En uit die teakhouten bank zal iets anders ontstaan. Maar dat zal nog jaren en jaren duren. Waarom zou u niet willen investeren in hoogwaardige, houten tuinmeubelen?

houten tuinmeubel