Connect2Success
Image default
Aanbiedingen

Trachycarpus Wagnerianus

De Trachycarpus Wagnerianus is een kamerplant die behoort tot de winterharde palmen. Hij geeft de voorkeur aan een plaats in de volle zon en krijgt graag water. Omdat de palm winterhard is, kan hij de koude wintermaanden in Nederland goed doorstaan. De oorsprong van de winterpalm ligt in het Himalaya gebergte. De palm komt ook in andere delen van Azië voor. De Trachycarpus Wagnerianus staat bekend om zijn waaiervormige bladeren. 

 

Warmte en licht 

De Trachycarpus Wagnerianus geeft de voorkeur aan een plaats met veel direct zonlicht. Het is echter belangrijk om de palm niet op volle hoogte in de wind te zetten, anders neemt de kans op bladsterfte toe. U kunt de palm beschermen achter een muur of schutting. Bij temperaturen onder de -15 graden Celsius moet u de plant helpen te overleven. De plantenbak waarin de plant staat moet een aantal gaten hebben, drainagegaten genoemd. Het drainagegat voorkomt het bevriezen van stilstaand water in de plantenbak. 

 

Water geven 

Het is goed om de Trachycarpus Wagnerianus vochtig te houden, vooral tijdens de warme zomermaanden. In de wintermaanden is het beter om de grond iets droger te houden. Dit komt omdat de wintermaanden erg koud zijn en het water kan bevriezen. Dit kan de palm van uw hand beschadigen. De precieze hoeveelheid water hangt af van een aantal factoren, waaronder de hoeveelheid licht en de vochtigheid in de omgeving. 

 

Verzorging 

Het is belangrijk om uw palmboom goed te verzorgen om de levensduur te verlengen. De bladeren van de palm kunnen beginnen te verkleuren. Dit is onderdeel van het natuurlijke proces van de palm en kan in principe niet worden voorkomen. Zwarte vlekken op de palm worden veroorzaakt doordat de palmboom te veel water opneemt. Het is daarom aan te raden de palm in de toekomst minder water te geven. De bladeren kunnen ook bruin of geel worden. Als u deze kleur op uw palm ziet, dan is er sprake van te weinig water. De Trachycarpus Wagnerianus is beschikbaar in Nederland. Bekijk onze planten online. 

 

https://www.mypalmshop.nl/