Connect2Success
Image default
Dieren

Een cursus met honden om je weerbaarheid te vergroten?

Zou jij graag steviger in je schoenen staan en wil je daarom een weerbaarheidstraining volgen? Social Dog verzorgt weerbaarheidstrainingen, waarbij gebruik wordt gemaakt van honden. We hebben twee honden, Louie en Pluk. Zij zijn beide goed gekeurd om als psychosociale hulphonden ingezet te worden tijdens weerbaarheidstrainingen. De weerbaarheidstraining van Social Dog leent zich bij uitstek om diverse sociale vaardigheden te verbeteren. Naast het verbeteren van je weerbaarheid vergroot de cursus ook je zelfvertrouwen en je communicatievaardigheden. We bieden de weerbaarheidstrainingen aan voor kinderen en jongeren, maar ook voor volwassenen. De methode die we gebruiken heet de TOPDOG methode. Wil je meer weten over deze methode? Lees dan gerust eens verder.

Je weerbaarheid vergroten met de TOPDOG methode

De TOPDOG methode is een prijswinnende methode die ingezet kan worden om je weerbaarheid te vergroten. In 2007 won de methode de landelijke methodiek-innovatieprijs in de Geestelijke Gezondheidszorg. Door psychosociale hulphonden in te zetten kunnen diverse vaardigheden geoefend worden. Je voert samen met de honden allerlei oefeningen uit. Omdat honden goudeerlijk zijn en geen reden hebben om te liegen is het in wezen als iemand je een spiegel voorhoudt. De honden maken zeer duidelijk hoe jij op hen overkomt. Om die manier kan jij jezelf trainen op het gebied van sociale vaardigheden. Zo kun je onder meer je weerbaarheid vergroten en leren hoe je overkomt als iemand die sterk in zijn schoenen staat. Ook helpt het met het opbouwen van zelfvertrouwen en het versterken van communicatieve vaardigheden, het overwinnen van angsten en het verminderen van terughoudendheid en boosheid.

 Weerbaarheidstrainingen van Social Dog

De weerbaarheidstrainingen van Social Dog worden verzorgd door Margreet van Bladel. Zij heeft een studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening afgerond en daarna de Master in Social Work gevolgd. Daarop is ze de TOPDOG methode gaan bestuderen. Daartoe heeft ze de TOPDOG basisopleiding gevolgd, een aanvullende module en de masteropleiding bij Mens en Hond Consultancy. Ze heeft een grote passie voor het helpen van mensen en een grote liefde voor dieren. Dat maken haar weerbaarheidstrainingen een groot succes.

Ja, ik wil me inschrijven voor een weerbaarheidstraining!

Ben je geïnteresseerd in het volgen van een weerbaarheidstrainingen samen met Margreet, Louie en Pluk? Informeer dan eens verder door contact op te nemen. Je kunt je ook direct inschrijven! Wij zijn telefonisch bereikbaar via +31 619600417. Je kunt ons ook een e-mail sturen of een bericht achterlaten door het contactformulier in te vullen.