Connect2Success
Image default
Marketing

Wat is SEO

SEO is een afkorting voor Search Engine Optimalisation. Kort door de bocht betekent het eigenlijk het optimaliseren van je website voor zoekmachines. Wat is SEO is misschien een vraag die je als eerste stelt als je een online marketeer bezoekt. De complete website van de marketeer staat er vol mee. Terwijl jij als klant maar één vraag hebt en dat is hoe kan jouw website vindbaar worden op Google. Google is voor de meeste klanten de belangrijkste zoekmachine. Door hierop vindbaar te worden kan je gratis reclame genereren voor je website en bedrijf. Dit zorgt voor blijvende resultaten waar je nog jaren gebruik van kan maken.

SEO inzetten om de vindbaarheid van je bedrijf te vergroten

Het is met SEO wel belangrijk dat je ook vindbaar wordt op de juiste termen. Simpelweg zoeken op je eigen naam zal minder snel gebeuren. Mogelijk zijn je klanten wel op zoek naar bepaalde diensten. Met SEO optimaliseren we deze vragen voor het internet. We zorgen ervoor dat als klanten zoektermen invullen je ook echt gevonden gaat worden. We doen hiervoor een uitgebreid zoekwoorden onderzoek. Hierbij kijken we met je mee op welke woorden je eigenlijk gevonden wilt worden. Dit is de zoekwoorden waar wij op gaan inzetten om de vindbaarheid van je website te vergroten. Dit is precies wat SEO is en betekent voor jouw bedrijf.

Lokale SEO inzetten voor je bedrijf

Tegenwoordig hoor je niet meer alleen de vraag wat is SEO, maar ook wat is lokale SEO? Er zijn verschillende diensten die je vooral lokaal levert. Bijvoorbeeld een winkel in Hilversum heeft er niets aan als klanten uit Leeuwaarden hem weten te vinden. Maar een loodgieter uit Maastricht wil juist klanten uit Maastricht en niet uit Groningen. Dit is precies wat lokale SEO is. Namelijk het vindbaar maken van je bedrijf op basis van de juiste zoekwoorden binnen jouw regio. Wij zorgen er niet alleen voor dat je bedrijf zichtbaar wordt op het internet. Wij zorgen er vooral voor dat je bedrijf lokaal zichtbaar wordt op het internet.

Lokale SEO is de laatste jaren steeds belangrijker geworden

Binnen sommige branches is lokale SEO belangrijker dan op landelijk niveau. Maar we merken ook dat hier de snelste resultaten mee geboekt wordt. De concurrentie is online op lokaal niveau natuurlijk veel kleiner dan op landelijk niveau. Met lokale SEO kan je ervoor zorgen dat je bedrijf echt gevonden gaat worden op lokaal niveau. Wij zorgen voor een verbeterde vindbaarheid binnen je eigen zoekgebied.