Connect2Success
Image default
Woning en Tuin

Coniferen verwijderen op drie verschillende manieren

Voor het verwijderen van coniferen bestaan drie methodes. Welke methode ingezet kan worden is afhankelijk van de situatie. Sommige coniferen staan op een plek die makkelijk te bereiken is terwijl andere coniferen op een moeilijk te bereiken plek staan. Een hoveniersbedrijf of een boomverzorger zal u adviseren welke methode ingezet kan worden of welke ingezet moet gaan worden. Bij het verwijderen van coniferen worden de coniferen in negen van de tien gevallen met wortels en al verwijderd.

Uw coniferen verwijderen kan om verschillende redenen nodig zijn. Coniferen worden bijvoorbeeld verwijderd omdat:

  • De tuin een algehele renovatie ondergaat
  • Er een nieuwe tuin aangelegd gaat worden
  • De coniferen bruin zijn geworden en de bruine plekken kunnen niet meer verholpen worden
  • De coniferen plaats gaan maken voor een schutting, hek of muur
  • De coniferen door achterstallig onderhoud doodgegaan zijn

De methodes om coniferen te verwijderen

Zoals hierboven al is aangegeven zijn er verschillende methodes om coniferen te verwijderen. De verschillende methodes voor het verwijderen van coniferen worden hieronder toegelicht.

Methode 1 – met een stobbenfrees de coniferen uitfrezen

Wanneer de tuin een achterom heeft of wanneer er een tuinhek van minimaal 90cm breed aanwezig is en de tuin zelf toegang kan verlenen voor het inzetten van een stobbenfrees zal deze methode hoogstwaarschijnlijk toegepast worden. Een stobbenfrees kan namelijk op een zeer efficiënte manier de coniferen verwijderen omdat de machine onder het maaiveld kan worden en zowel de kluit als de wortels van de coniferen verpulverd.

Methode 2 – de coniferen uitgraven

In het geval er geen stobbenfrees ingezet kan worden dan zullen de coniferen waarschijnlijk met de hand uitgegraven worden. Alle wortels die tijdens het uitgraven bloot komen te liggen worden met een zaag doorgezaagd. Uiteindelijk zullen de coniferen los komen te liggen en kunnen de coniferen uit de grond getrokken worden om ze vervolgens af te voeren.

Methode 3 – de coniferen uit de grond trekken

De laatste methode wordt niet vaak ingezet omdat er nogal wat risico’s aan verbonden zijn, maar wanneer de veiligheid het toelaat kunnen coniferen met behulp van een voertuig uit de grond getrokken worden.

Bij deze methode wordt er een kabel aan het voertuig bevestigd. Het andere uiteinde wordt om de stam van de coniferen bevestigd waarna de coniferen een voor een langzaam uit de grond getrokken kunnen worden.

https://www.vergelijkhoveniers.nl/coniferen-verwijderen/