Connect2Success
Image default
Zakelijk

Roos van Leary voorbeelden

Loop je er regelmatig tegenaan dat mensen in jouw werkomgeving niet fijn reageren? Of misschien reageren ze niet zoals je had gehoopt. Vanuit onderzoeken naar gedragsstijlen is de Roos van Leary theorie opgesteld. Dit is een theorie die bespreekt waarom mensen op een bepaalde manier reageren en hoe je dit kunt veranderen. Vanuit deze theorie zijn diverse trainingen te volgen. Deze zijn vooral geschikt om problemen in de communicatie binnen het werkveld op te lossen. Tijdens deze trainingen worden verschillende Roos van Leary voorbeelden gebruikt. Elk werkveld is natuurlijk anders, waardoor het fijn is om een mogelijke situatie binnen jouw werkveld voorbij te zien komen.

 

Iedereen is anders

Vanuit de voorbeelden worden er diverse oefeningen gegeven, zodat je de Roos van Leary zelf leert toepassen. Je wil natuurlijk niet met een onvoorbereid gevoel de theorie uitproberen. Hoe je de theorie moet toepassen, is afhankelijk van je eigen gedragsstijl. Het is namelijk gebleken dat wanneer jij gedrag X vertoont, jouw gesprekspartner het tegenovergestelde gedrag vertoont. Als jij een leider bent, zal de ander bijvoorbeeld automatisch volgen. Gebaseerd op deze gedragsstijlen worden er ook verschillende Roos van Leary voorbeelden gebruikt tijdens de trainingen.

 

Zelf oefenen

Op de website kun je je inschrijven voor oefendagen waarop je leert hoe je de Roos van Leary specifiek voor jouw situatie kunt inzetten. Daarnaast kun je diverse boeken, cursussen of tools aanschaffen waar je zelf mee aan de slag kunt. Er is bijvoorbeeld een introductiecursus ontwikkeld voor wanneer je nog onbekend bent met de theorie. Daarnaast is er een gratis e-book beschikbaar over de acht gedragsstijlen.