Connect2Success
Image default
Zakelijk

Teambuilding en samenwerking

Ideeën voor teambuilding?

Wilt u als werkgever een middag teambuilding organiseren voor uw werknemers en zit u verlegen om ideeën? Wilt u eens iets heel anders doen dan gebruikelijk, maar wel met hetzelfde effect en misschien zelfs beter? Dan raden wij u aan om op www.teamsintune.nl te kijken. Teambuilding door middel van muziek, dat is wat wij van Teams in Tune doen. Waarom deze benadering? Muziek vertoont veel overeenkomsten met werk. Zo zijn enkele aspecten onmisbaar in een team, namelijk luisteren, afstemmen en samenwerken. Als in een orkest een van de facetten niet nageleefd wordt, dan kun je nooit tot een goed geheel komen. Op dezelfde manier kunnen collega’s alleen goed aan samenwerking doen, als zij naar elkaar luisteren en zich op elkaar afstemmen.

Teambuilding en samenwerking

Vragen die tijdens een workshop teambuilding bij ons dan ook aan de orde komen zijn onder andere de volgende:

 

  • Hoe luister je? Hoe werk je samen? En hoe stem je af?
  • Wie is verantwoordelijk voor het geheel en wat is jouw verantwoordelijk?
  • Wat gebeurt er als er één onderdeel (speler) bij komt of juist wegvalt?
  • Hoe blijf je gemotiveerd?
  • Hoe laat je je eigen geluid horen binnen jet grotere geheel, zonder af te doen aan dat geheel?

 

Enkele vragen die te maken hebben met teambuilding, samenwerking en communicatie. In de workshop zullen de deelnemers samen een muziekstuk moeten opvoeren. Ook als men geen instrument kan bespelen, zal dat door middel van onze techniek wel mogelijk zijn en zullen alle spelers dus samen een manier moeten vinden om een voor hen onbekende compositie op te voeren. Dit kan uiteraard alleen maar door samen te werken en het grotere geheel te vinden, zonder daarbij jouw eigen rol te verliezen.

Trainer

Een trainer zal de groep begeleiden en de deelnemers een spiegel voorhouden. Confronterend, behulpzaam en vooral leerzaam!

http://www.teamsintune.nl/