Connect2Success
Image default
Management

Het nieuwe werken wordt ondersteund door de VoIP telefooncentrale

Bedrijven die het nieuwe werken implementeren in de organisatie kunnen dit alleen met een goed functionerende VoIP telefooncentrale. VoIP is de afkorting voor Voice over IP. Het ideale is wanneer een medewerker vanuit werkt deze perfect kan worden doorgeschakeld op de mobiele telefoon of bij hem of haar thuis geïnstalleerde telefoontoestel. Ook als het gaat om draadloze DECT toestellen, dan kunnen zij zich ook nog rond het huis begeven. Het voordeel van deze toestellen is, ondanks dat ze draadloos zijn, dat ze moeilijk af te luisteren zijn. De telefoongesprekken worden versleuteld verzonden door de lucht en binnen het netwerk. Met alle afluisterschandalen die de laatste tijd in de media verschijnen is dit niet onverstandig.

Het mooie van een VoIP telefooncentrale is dat vestigingen nationaal en internationaal gekoppeld kunnen worden als een groot netwerk. Hierdoor kunnen vestigingen onderling makkelijk communiceren zonder dat hier internationale telefoonkosten worden berekend. Op deze wijze kunnen bedrijven veel geld besparen. Tevens is het mogelijk om ook videoconferencing uit te voeren binnen het eigen VoIP-netwerk, wat de kwaliteit van het beeld bij het geluid ten goede komt. In het verleden had het geluid voorrang op het beeld, waardoor het beeld achter liep op het geluid. Dit leidde vaak tot hilarische beelden. Door het goedkoper worden van bandbreedte is ook dit probleem opgelost.

Een ander voordeel van de nieuwe VoIP telefooncentrales is de mogelijkheid om oude telefoontoestellen te koppelen aan een nieuwe centrale. Stel een bedrijf heeft een kantoor en gaat uitbreiden. De huidige telefooncentrale is hier niet op berekend. Door een nieuwe telefooncentrale in te zetten, kunnen de bestaande toestellen hergebruikt worden wat onnodig investering voorkomt. Voor het aanschaffen van een telefooncentrale die aan de hedendaagse eisen voldoet is het verstandig om een telecommunicatie specialist in te huren. Zeker als moet worden berekend waar zenders voor de DECT-toestellen moeten komen.

http://uwbeste.be