Connect2Success
Image default
Management

Hoe word je een succesvolle projectmanager?

Een goede en succesvolle projectmanager worden is niet zo makkelijk als mensen denken. Het moet ook een beetje in je zitten. Het is echter mogelijk om deze vaardigheid te verbeteren met een cursus projectmanagement. Hieronder een paar tips die we voor je uitgezocht hebben om alvast een kijkje te kunnen nemen.

Zorg voor een heldere visie

Wanneer een projectmanager een heldere visie uitdraagt inspireert dat zijn team. Gebruik hierbij visuele uitingen om het doel goed vast te zetten voor het team. Wanneer je gebruik maakt van woorden kan iedereen zijn eigen interpretatie eraan koppelen. Met een visuele uitleg zorg je ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op wijzen.

Open communicatie

Het is belangrijk om altijd duidelijk en eerlijk te zijn tegenover het team. Zo weet iedereen waar ze aan toe zijn, ook wanneer het even minder goed gaat. Als project manager wil je ook weten wat er speelt onder medewerkers. Zij zullen jouw voorbeeld volgen en zich ook opener tegenover je opstellen.

Bepaal je doelen

Om een uiteindelijke hoofddoel te realiseren is het goed om subdoelen vast te stellen. Wanneer je als team alleen maar tegen een einddoel opkijkt is het niet motiverend. Wanneer het team tegen kleine stappen aankijkt die zij elke week kunnen realiseren zal hen motiveren voor het hoofddoel.

Evalueer het project

Evalueer altijd het project samen met je team, hoe is het gegaan? Waar ging het soms wat minder goed? En ben je wel geschikt als projectmanager, waar kun je op verbeteren?  Zo beheer je de kwaliteit voor volgende projecten en jouw manier van leiding geven.

 

Wij denken dat het voor iedereen goed is om een cursus projectmanagement te volgen. Het helpt je om een team beter te managen en begrijpen wat de productiviteit verbeterd. En wanneer je een managementfunctie hebt is het uiteraard een goede kwaliteit om beschikking tot te hebben.