Connect2Success
Image default
Zorg

Balans vinden tussen je carrière en je privéleven

Voor veel mensen lijkt het concept van een evenwicht tussen je drukke loopbaan en privéleven een onmogelijke opgave. Toch is alles mogelijk. De sleutel is om te besluiten om de verandering te maken. Hoewel er massa’s motivatie-experts zijn die zullen zeggen dat het onmogelijk is, overweeg dan de volgende manieren waarop je actief de balans kunt vinden tussen je carrière en je persoonlijke leven.

1. Neem tijd vrij

Als je in een positie zit waarin je zeven dagen per week actief aan het werk bent, dan ga je jezelf te pletter werken. Als dit uw norm is omdat u voor uw gezin moet zorgen, is het absoluut noodzakelijk dat u een plan maakt om passieve inkomstenstromen te ontwikkelen die u kunnen ontlasten van zeven dagen per week werken. Of je nu een online bijverdienste begint of meer geld opzij zet om te sparen, zorg dat je niet de kaars aan twee kanten laat branden door 24 uur per dag te werken. Of zoek een andere functie binnen de organisatie die minder druk is, een loopbaancoach kan je hierbij helpen. Je vraagt je misschien af: hoe vind ik een goede loopbaancoach? Via de website Coachregio kan je die vinden.

Neem ten minste een dag per week vrij om weg te komen van het werken. Sommige mensen nemen een sabbat waar ze 24 uur niet werken. Studies tonen aan hoe heilzaam een sabbatical kan zijn voor de geestelijke gezondheid. Naast het nemen van een of twee vrije dagen per week, is het verstandig om vakantietijd voor jezelf in te plannen. Ga in de zomermaanden een week of twee op reis naar een ander land. Of u dit nu één keer per maand of één keer in de twee maanden doet, spring op het vliegtuig, de trein of de bus om van een weekendje weg te genieten. Als je je routine kunt veranderen, is dat een geweldige manier om je geest te resetten en te investeren in je persoonlijke welzijn.

2. Doe consequent aan lichaamsbeweging

Wanneer het tijd is om op die elliptische machine te stappen, te gaan joggen in de buurt of wat gewichten te heffen, moet je die oefeningen je volledige aandacht geven. Er is geen manier waarop je werk gedaan kunt krijgen terwijl je op de loopband staat. Als je probeert te werken terwijl je in de sportschool bent, krijg je geen goede workout. Lichaamsbeweging is dus een uitstekende manier om even afstand te nemen van je werk, je hoofd leeg te maken en je lichaam gezond te houden. Lichaamsbeweging zorgt ervoor dat er endorfine vrijkomt, wat je humeur een oppepper geeft. Lichaamsbeweging is ook effectief omdat het een ding is dat je elke dag kunt doen om je eigen zelfzorg prioriteit te geven. Als je lange uren achter een bureau zit voor je werk, is het heel gemakkelijk om aan te komen en te worstelen met problemen met de bloedsomloop. Als je regelmatig beweegt, geef je je lichaam de kans die het verdient om sterk en gezond te zijn.

 

3. Creëer een solide grens voor toegang

U kunt de toon zetten voor hoe u wilt omgaan met uw collega’s, baas en klanten na kantooruren. Daarom kunt u uw werk het beste afsluiten als u geen dienst hebt. Neem geen werk mee naar huis en communiceer niet met je collega’s over werk buiten de kantooruren, tenzij je een spoedvergadering moet bijwonen.

“Als je op je werk bent, moet je die tijd maximaliseren om je te concentreren op het gedaan krijgen van dingen.”

Dezelfde regel geldt ook voor je familie en vrienden. Tenzij er iets mis is met een familielid en het dringend is, neem dan geen telefoontjes aan en voer geen gesprekken terwijl je op je werk bent. Als je aan het werk bent, moet je die tijd maximaliseren om je te concentreren op het gedaan krijgen van dingen. Deze ene tip zal je ook helpen om aanwezig te blijven. Als je gefocust bent op waar je bent, ben je in staat om de momenten te absorberen en effectiever te zijn.

 

4. Ontwikkel doelen

Ontwikkel doelen voor je persoonlijke leven en je professionele leven. Als je verschillende doelen stelt en je richt je op het bereiken daarvan, helpt dat je bij het vinden van balans. Een goed voorbeeld is het creëren van een werkdoel om elke maand een paar meer klanten te krijgen. Om meer klanten te krijgen, zul je een getallenspel moeten spelen om meer connecties te creëren. Dit vergt focus en stelt je in staat om bewuster aan je carrière te werken. Als je gewoon naar je werk komt zonder een echte drive of verlangen, zal dat resulteren in negatieve ervaringen voor je carrièrepad.

Naarmate je ouder wordt, wordt het moeilijker om contact te houden met familieleden en vrienden. Stel je ten doel om een paar mensen in je leven die je al een tijdje niet hebt gezien een handgeschreven kaart, sms of cadeaubon te sturen. Stuur één of twee keer per maand een zorgpakket naar een aantal mensen van wie u houdt. Maak afspraken met vrienden en familieleden (en houd u daaraan). Hoewel het in het begin misschien als werk aanvoelt, is het zo belangrijk om je te omringen met de liefde van mensen die ertoe doen.

 

 

Balans is de sleutel
Als je kijkt naar veel succesvolle mensen die aan de top staan van hun respectieve carrières, is het niet ongewoon om te ontdekken dat hun persoonlijke leven een puinhoop is. Dit gebeurt vaak wanneer mensen hun prioriteiten niet op de juiste plaats stellen. Een carriereswitch maken is iets wat veelal een goede oplossing is. Als je niet opzettelijk prioriteiten stelt in je agenda, zul je natuurlijk ergens in falen. Maar als je realistisch bent over wat je kunt doen en je houdt aan een specifieke routine, zul je in staat zijn om het delicate evenwicht te vinden tussen je carrière en je persoonlijke leven.

 

https://coachregio.nl/loopbaancoach/