Connect2Success
Image default
Aanbiedingen

Slaapkamer met verzwaringsdeken voor uw welzijn

Slaapkamer met verzwaringsdeken voor uw welzijn

Wat is een verzwaringsdeken en waarom zou u er een in uw slaapkamer willen? Zijn de voordelen voor de gezondheid reëel? Dit zijn de vragen die verkopers vaak moeten beantwoorden. Onderzoek hebben uitgewezen dat de verzwaringsdeken slapeloosheid en functioneren overdag verbeterden in een vier weken durend onderzoek bij 120 volwassenen. Het effect, als dat waar is, zou het gevolg zijn van het parasympathische zenuwstelsel, dat een gevoel van geborgenheid geeft. De verkoop van verzwaringsdeken heeft de laatste jaren een hoge vlucht genomen. Hoewel het onderzoek achter de vermeende gezondheidsvoordelen van verzwaringsdeken nog steeds vrij onbeslist is, zeggen degenen die erbij zweren dat neerploffen in de slaapkamer onder het toegevoegde gewicht helpt om angst te verminderen en, in sommige gevallen, slapeloosheid te verlichten.

De meeste verzwaringsdeken bevatten plastic korrels, kogellagers en andere voorwerpen waardoor ze aanzienlijk zwaarder aanvoelen dan een standaard dekbed. Sommige nieuwere verzwaringsdeken hebben echter opengewerkte ontwerpen die veel slapers meer ademend vinden. Typische gewichten voor deze dekens variëren van 5 tot 30 pond. Slapers voelen zich het meest comfortabel onder een deken die ongeveer 10 procent van hun eigen lichaamsgewicht bevat.

Voordelen verzwaringsdeken

Denk je erover om een verzwaringsdeken voor jezelf of een geliefde te kopen? Hier is een nadere kijk op de voordelen van verzwaringsdeken.

  • Hulp bij sensorische processen en ADHD: Verzwaringsdeken kunnen bijzonder kalmerend zijn voor mensen met sensorische stoornissen zoals autisme. Bovendien blijken verzwaringsdekens mensen met ADHD te helpen zich te concentreren.
  • Stress verlichting: Niet alleen mensen met sensorische problemen en ADHD kunnen baat hebben bij een verzwaringsdeken. Voor veel mensen is een verzwaarde deken een effectieve vorm van stressverlichting. De druk simuleert de positieve effecten van een knuffel en helpt angst onder controle te houden, vooral bij het slapengaan.
  • Rusteloze benen syndroom: Mensen met het rusteloze-beensyndroom ervaren een tintelend gevoel in hun benen in combinatie met de constante drang om hun benen te bewegen. Hoewel veel mensen met het rusteloze-beensyndroom verlichting ervaren bij het gebruik van compressiesokken, hebben verzwaarde dekens een soortgelijk effect, met als bijkomend voordeel dat ze stress verminderen.
  • Beter slapen: Zelfs als je geen rusteloze benen hebt, kan een verzwaringsdeken je helpen om beter te slapen. Niet alleen kan het gebruik van een vezwaringsdeken het woelen en draaien ontmoedigen, de druk van de deken stimuleert het serotonine- en melatonineniveau, wat kan leiden tot een betere slaap in een rustige slaapkamer.

slaapkamer

 

https://tussenmarsenjupiter.be/mijn-droom-kwam-uit-ik-testte-een-verzwaringsdeken/