Connect2Success
Image default
Gezondheid

Welke overgangsklachten kun je mee te maken krijgen?

Welke overgangsklachten kun je mee te maken krijgen?

Op het moment dat je in de overgang zit, is het niet zo raar als je te maken krijgt met een aantal klachten. Deze klachten worden ook wel overgangsklachten genoemd. Er zijn verschillende overgangsklachten waar je mee te maken kunt krijgen. Deze klachten kunnen natuurlijk erg vervelend zijn om last van te hebben. Daarom is het handig om te weten waar je precies last van kunt krijgen. In dit artikel gaan we daarom kijken welke overgangsklachten je allemaal mee te maken kunt gaan krijgen. 

De overgangsklachten

Tijdens de overgang zijn er veel verschillende klachten waar je mee te maken kunt krijgen. Daarom is het soms lastig om te weten welke mogelijkheden je hebt en wat er handig is. Je kunt klachten krijgen waar je heel lang last van krijgt, maar ook klachten waar je maar even last van hebt kunnen erg vervelend zijn. Mogelijke klachten waar je mee te maken kunt krijgen, zijn dingen zoals oogmigraine. Dit is één van de overgangsklachten die erg lang vol kan houden en erg vervelend is. 

Natuurlijk zijn er ook een aantal andere overgangsklachten waar je mee te maken kunt krijgen. Zo is het mogelijk om verschillende andere klachten te krijgen. Als je last krijgt van de hormonen in je lichaam is de kans groot dat je last krijgt van pijnlijke tepel overgang. Hier is helemaal niets raars aan. Echter kan het wel erg vervelend zijn om hiermee te maken te krijgen. 

Hoe kun je overgangsklachten te lijf gaan?

Op het moment dat je constant te maken hebt met overgangsklachten is de kans groot dat je hier niet vrolijk van wordt daarom kan het handig zijn om te weten hoe je deze het beste te lijf kunt gaan. Dit kun je het beste doen door goed te eten en voldoende beweging te krijgen. 

Voeding is iets wat voor veel mensen erg lastig is. Het belangrijkste waar je voor kunt zorgen als je in de overgang bent, is dat je voldoende vitaminen eet. Door voldoende vitamine te eten, kan je lichaam namelijk alle hormonen die nodig zijn maken. In de overgang heb je extra vitaminen nodig. Ook is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je lichaam voldoende vol zit na het eten. Dit kun je het beste doen door eten met veel vezels en eiwitten te eten. Hierdoor zit je namelijk extra lang vol. 

Ook is het belangrijk om voldoende te bewegen. In de overgang is het aan te raden om minimaal een half uur aan beweging per dag te krijgen. Dit zorgt er namelijk voor dat je op een prettige manier kunt blijven bewegen. Dit kun je het beste doen door elke dag te gaan wandelen. Echter zijn andere vormen van sporten ook een goede optie. Zo kun je ervoor kiezen om elke dag eventje naar de sportschool te gaan. Hierdoor kun je namelijk lekker blijven sporten. Ook kan het leuk zijn om elke dag een stuk te gaan fietsen als je fietsen leuk vindt.