Connect2Success
Image default
Beauty en verzorging

Vet Bevriezing Behandelingen

Meestal, wanneer het weer warmer wordt, beginnen geruchten over CoolSculpting, gewoonlijk aangeduid als vet laten bevriezen, zich te verspreiden. Voor veel patiënten kan het blootstellen van hardnekkige zakken met extra lichaamsvet in gebieden zoals de bovenarmen, buik, dijen of langs de bovenrug (vaak “beha-vet” genoemd) worden gedaan door tanktops of zwemkleding te dragen. Vetbevriezingsbehandeling is een oplossing voor mensen die een gezond leven leiden en toch lichaamsdelen hebben die mogelijk moeten worden aangepast.

Hoe werkt vet bevriezen?

In-office vet bevriezing therapieën zoals CoolSculpting hebben een eenvoudige en praktische methode. U plant eerst een consult met Dr. Green om uw medische achtergrond en uw unieke vereisten en doelstellingen te bespreken. Dr. Green zal dan een op maat gemaakt behandelplan voor body sculpting voor u opstellen. Afhankelijk van de grootte van de applicator en het behandelde gebied, duurt de eigenlijke CoolSculpting-procedure normaal gesproken 35 tot 75 minuten. Patiënten voelen zich over het algemeen alsof ze buiten zijn in koude omstandigheden langs het behandelgebied; de operatie zelf is ongevaarlijk. Er is geen downtime nodig wanneer de sessie is afgelopen, omdat dit gevoel meestal na de eerste vijf minuten van het proces verdwijnt. In de loop van de komende weken worden de dode vetcellen geëlimineerd door de natuurlijke metabolische processen van het lichaam, en patiënten kunnen verwachten dat de resultaten tot zes maanden na de CoolSculpting-procedure zullen blijven verbeteren.

Wat is cryolipolyse?

Cryolipolyse verwijst naar het proces van het elimineren van vetcellen met behulp van vriestemperaturen. Als kinderen veel ijslolly’s aten, zouden ze vetafbraak ervaren, zoals blijkt uit de ontwikkeling van kuiltjes. Dit bracht twee medische onderzoekers van Harvard ertoe het proces van cryolipolyse te ontdekken. In die tijd begon serieus onderzoek naar het bevriezen van vet als methode om van resistent lichaamsvet af te komen. CoolSculpting is gemaakt als een manier om vet bevriezing veilig en effectief toe te passen zonder de noodzaak van invasieve behandelingen wanneer cryolipolyse verder werd onderzocht. Cryolipolyse kan een goede strategie zijn voor het verwijderen van vet in specifieke lichaamsdelen, ook al is het geen vervanging voor reguliere wellness-praktijken of gewichtsverlies.