Connect2Success
Image default
Beauty en verzorging

Een ooglidcorrectie of de natuur zijn gang laten gaan?

Veel mensen denken bij een ooglidcorrectie al gauw dat je ijdel bent. Er zijn ook mensen die beweren dat ze nooit een facelift zouden laten doen. Dat ze het liefst de natuur zijn gang willen laten gaan. Maar toch is er die bekende uitspraak: ‘Iedereen wil oud worden, maar niemand wil ouder worden.’

Met het vorderen van de jaren, kan het echter zijn dat mensen u niet naar leeftijd schatten. Wanneer u ouder wordt geschat dan u in werkelijkheid bent, geeft u dat een extra stimulans om na te denken over een ooglidcorrectie. Door een ooglidcorrectie bij Ooglift kan uw wens om jaren jonger te ogen al binnen 45 minuten in vervulling gaan.

En u bent zeker niet de enige hoor! Dr. R.A. Geerling van Ooglift voert jaarlijks zo’n 2.000 ooglidcorrecties uit en hij heeft daarmee veruit de meeste ervaring. Er zal bij velen op een gegeven moment het idee ontstaan om gebruik te maken van de huidige technologische mogelijkheden en kennis om er jonger uit te kunnen zien dan je in werkelijkheid bent. En wanneer iets kan, zelfs relatief eenvoudig, moet je daar gebruik van maken. Toch? Diep van binnen wilt ook u die jeugdige uitstraling behouden zodat uw uitstraling en hoe u zich van binnen voelt, bij elkaar passen. Belangrijkste reden tegenwoordig om een ooglidcorrectie te overwegen is toch wel het verbeteren van het uiterlijk.

Medische redenen voor een ooglidcorrectie

Niet alleen uiterlijke ontevredenheid is een reden om te kiezen voor een ooglidcorrectie. Naast een esthetische of cosmetische reden om uw overhangende oogleden te corrigeren, zijn er ook medische redenen om hiertoe te besluiten. Soms kunnen de bovenste oogleden door de werking van de zwaartekracht zo gaan hangen, dat ze letterlijk het zicht belemmeren. Of ze veroorzaken zelfs hoofdpijn doordat de spieren in het voorhoofd altijd gespannen moeten zijn om goed te kunnen zien. Een ooglidcorrectie levert dan een dubbel voordeel op: verminderde hoofdpijnklachten én een jeugdige blik.

Wordt een ooglidcorrectie altijd vergoed?

Helaas is hier slechts één duidelijk antwoord op te geven: Nee! In veruit de meeste situaties wordt er geen vergoeding vanuit uw zorgverzekeraar gegeven. Wilt u in aanmerking komen voor een vergoeding, dan mag er zeker geen sprake zijn van een cosmetische ingreep. Is uw reden om te kiezen voor een ooglidcorrectie bijvoorbeeld: Ik wil er mooier/jonger uit zien, of: Ik wil van die sombere blik af, dan zal Dr. R.A. Geerling van Ooglift u al tijdens het eerste en gratis consult moeten teleurstellen. Want deze redenen vallen onder de categorie ‘mooi-maak’ ingrepen en die worden niet vergoed. In dat geval zult u de kosten voor de ooglidcorrectie zelf moeten betalen.