Connect2Success
Image default
Eten en drinken

Een lange weg tot accepteren van plastische chirurgie

Iedereen is eraan onderworpen om ouder te worden. Elke seconde wordt iedereen een seconde ouder. Niemand kan er omheen om oud te worden. Iedereen moet een keer het moment bereiken, dat hij of zij niet meer jong is. En ouder worden gaat synchrone met de komst van gebreken. Niemand vindt deze gebreken leuk en de meeste mensen zijn deze gebreken dan ook liever kwijt dan rijk. Zo gebeurd het dat steeds meer vrouwen en mannen naar de plastische chirurg gaan. De groep vrouwen die naar de plastische chirurg gaat is verreweg het grootste.  

De toename van mensen die naar de plastische chirurg gaan wordt enerzijds mogelijk door de afname van de taboe die lang heeft geheerst op mensen die het aandurfden. Anderzijds wordt deze toename veroorzaakt door de steeds lager wordende drempel die met plastische chirurgie samengaat. Plastische chirurgie wordt voor steeds meer mensen toegankelijk omdat de prijs ervan afneemt en het percentage gelukte operaties toeneemt.  

Deze twee factoren worden veroorzaakt door technologische ontwikkeling, waardoor de materialen van de operatie minder kosten. Verder kunnen artsen door het toenemende aantal mensen steeds meer operaties doen, waardoor hun vaardigheden toenemen, met als gevolg dat steeds minder operaties verkeerd gaan. Verder is er een hogere concurrentie tussen de klinieken. Het gevolg van al deze factoren is dat de prijs afneemt en de kwaliteit toeneemt, waardoor meer mensen de stap tot een operatie aandurven. 

Zo kosten botox zones steeds minder en komen er steeds meer goedkope fillers. Steeds meer vrouwen laten hierdoor een behandeling met botox of fillers doen. Toch doen nog lang niet alle vrouwen en mannen in Nederland een behandeling met plastische chirurgie. Wat dat betreft is er nog een lange weg te gaan. Daarnaast zal niet iedereen een behandeling willen; sommige mensen zullen tevreden zijn als hun lichaam ouder wordt en hoeven geen behandeling.

http://faceland.nl/