Connect2Success
Image default
Aanbiedingen

Waarvoor kan een trilplaat gebruikt worden

Een trilplaat wordt in de bouw voor verschillende doeleinden gebruikt. Een trilplaat trilt zodanig dat de grond eronder wordt aangedrukt. Bij het leggen van straatstenen is een trilplaat onmisbaar om te voorkomen dat de platen na verloop van tijd inklinken. Maar wanneer gebruikt u een trilplaat? Hier zijn drie redenen waarom u een trilplaat nodig hebt bij de aanleg van bestrating.

Verdichting van de grond

Voordat u de bestrating legt, moet u het zand dat als basis zal dienen hebben verdicht. U kunt dit ook met uw voeten doen, maar een trilplaat kan meer druk op de grond uitoefenen voor een beter resultaat. Met een goed verdichte ondergrond heeft u een goede basis die ervoor zorgt dat de verschillende lagen onder de bestrating stabiel blijven.

Bestraten

Na het bestraten bovenop de verdichte grond kunt u ook een trilplaat gebruiken om de grond te egaliseren. Wees voorzichtig met sierbestrating, want die is kwetsbaar! U kunt de nieuwe bestrating beschermen tegen beschadiging met een zogenaamde Vulkollan-mat. Dit is een mat die u op de trilplaat bevestigt.

Asfalt verdichten

Asfalt kan ook verdicht worden. Dit gebeurt bij een reparatie of bij een overgang tussen verschillende verhardingen. Dan heeft u een trilplaat nodig die ook water spuit zodat het asfalt niet aan de trilplaat blijft plakken. Het water koelt de plaat af zodat het asfalt niet plakkerig genoeg wordt om aan de plaat te kleven.

Trilplaten huren

Voor persoonlijk gebruik of eenmalige klussen zult u niet snel een trilplaat kopen. Dat komt omdat ze duur zijn en te veel ruimte innemen. Daarom raden wij een trilplaat huren aan, dit zal zeker een goede optie zijn. Wel is het belangrijk dat u goed nadenkt over wat voor vermogen u nodig hebt. Als u niet helemaal zeker bent, neem dan contact op met het verhuur personeel. Zij kunnen u advies op maat geven.

https://www.123machineverhuur.nl/