Connect2Success
Image default
Vakantie

Vakantie Spanje – varieer op strand met natuur, kunst en cultuur

Als er een vakantieland altijd weer in trek is, dan is het wel Spanje. De zon zal daar iets mee te maken hebben maar ook de mentaliteit van het Spaanse volk is super vriendelijk. De toeristische costa’s omgeven het hele land en trekken als magneten. In een heerlijk mediterraan klimaat slijt je je vakantiedagen zonder pardon onder het genot van een glaasje sangria of een paar bordjes met verse tapas. Een vakantie Spanje kan echter veel meer inhouden dan een zonnestrand en lekker eten. Het land is liefst twaalf keer zo groot als Nederland en is het tweede bergland van Europa; na Zwitserland…

Tel uit je voordeel tijdens je vakantie Spanje!

Het vriendelijke prijsniveau in dit land van flamencodansers en stierenvechters is slechts één reden om er op vakantie neer te strijken. Er zijn meer voordelen te behalen als je Spanje kiest:

• heerlijk klimaat

• oneindig veel keuze aan stranden

• aantrekkelijke eilandengroepen (Canarische eilanden, Balearen)

• werelderfgoed (46 locaties!)

• prachtig stedenschoon (klein als Salamanca en groot als Barcelona)

• divers avondvertier

• top natuurparken (delta’s, bergen, bossen)

Even de stad in

Natuurlijk heb je wel gehoord van de grote drie: Madrid, Barcelona en Valencia. Alle drie zijn ze een langere citytrip meer dan waard. Maar laat ze eens links liggen en zoek een spannende, nieuwe stad op. Bijvoorbeeld Bilbao, een topper in Spaans Baskenland. Deze metropool is als een feniks uit haar industriële as herrezen. Het is nu een moderne supercity. Het Guggenheim museum is slechts een van haar vele paradepaardjes. Sevilla ontpopt zich als een zuidelijke parel tijdens je vakantie Spanje. Alleen al om het Moorse paleis (het Alcazar) meer dan de moeite waard. Dwaal er over het Plaza de España en je voelt perfect waarom Spanje ooit zo’n grote koloniale macht was. Ook Toledo en Salamanca zijn prachtige dwaal steden. Het middeleeuwse Gerona en het frappant gelegen Cuenca zijn fotogeniek. Er zijn nog tientallen andere top steden te verkennen.

Siësta

Er zit iets relaxt aan vakantie vieren in Spanje. Dat heeft ook te maken met de aloude traditie van de siësta. De middagrust is nog steeds van belang in Spanje. Winkeltjes gaan dicht en het Spaanse volk gaat een uiltje knappen na de lunch of ontspant even onder de koelte van een boom. Zie je het leven zo in de middag voorbij komen? Dan weet je dat je niet in een toeristisch deel van het land zit maar in een nog authentiek gebied. Ga zelf tijdens de siësta ook lekker lang lunchen, bijvoorbeeld door met vrienden aan te schuiven voor een paella, een heerlijke pan met vis- en schaaldieren waar je die lekkere dikke rijstkorrels bij eet. Een mooi alternatief is om in de bar aan de tapas te gaan.

Vakantie Spanje, je uitleven in een wereld wonderland

Qua natuur zit je ook zeker goed met een vakantie Spanje. Liefst 15 nationale natuurparken hebben alles in hen om je als trekker, wandelaar of mountainbiker flink bezig te houden. Wil je een van de absolute natuurwonderen van het land ervaren? Kies dan uit onderstaande top zeven bestemmingen, elk van een ongekende schoonheid en absoluut instagram waardig!

• Gaztelugatxe (rotspunt eilandje in Spaans Baskenland)

• Somiedo (natuurpark met beren en wolven)

• Las Médulas (Romeinse goudwinning mijnen)

• Fuente Dé (uitzichtpunt in het gebergte Picos de Europa)

• Playa de las Catedrales (stranden met prachtige rotsformaties in Galicië)

• Parc Teide (Tenerife)

• Timanfaya (vulkaangebied op Lanzarote)