Connect2Success
Image default
Financieel

De jaarrekening moet weer worden opgesteld

Ieder jaar zijn er weer veel mensen die er tegenop kijken. Het opstellen van de jaarrekening. Hierin staat de financiële situatie van het afgelopen jaar in. Het opstellen van dit overzicht wordt steeds vaker uitbesteed. Zo kan het administratiekantoor Amsterdam het van jou overnemen. Door het gebruik maken van een slim, online programma wordt de jaarrekening simpel opgesteld om vervolgens verstuurd te worden. Wanneer je het zou uitbesteden hoef je er niet meer naar om te kijken en bespaar je kostbare tijd. Tijd die je nu kan gebruiken voor belangrijke zaken van je onderneming. 

 

Hoe staat mijn onderneming ervoor? 

Door het opstellen van een jaarrekening kun je op een overzichtelijke manier zien hoe je onderneming ervoor staat. Ieder jaar moet het overzicht van je financiële situatie verstuurd worden naar de KVK, oftewel de Kamer van Koophandel. Naast dat het een vereiste is, kun je de jaarrekening zelf ook goed gebruiken. Zoals eerder gezegd kun je zo namelijk makkelijk zien hoe je onderneming ervoor staat. Gaat het nog allemaal volgens het plan wat je eerder hebt opgesteld? Het bestaat uit een balans waarin je de winst- en verliesrekening ziet. Een administratie kantoor verzorgd een goede jaarrekening en verstuurd deze ook gelijk op naar de KVK. 

 

Advies op basis van de jaarrekening 

Door het uitbesteden bespaar je enorm veel tijd en er wordt voor een goed opgestelde jaarrekening gezorgd. Alleen is er nog een mogelijkheid om een stapje verder te gaan met een administratiekantoor. Zij kunnen jou namelijk, op basis van je doelen en de jaarrekening, advies geven over slimme keuzes die er te maken zijn voor de toekomst van je onderneming. Je krijgt op deze manier niet alleen een overzichtelijke jaarrekening waar je zelf conclusies uit kan trekken, maar kunt daarbij dus hulp en advies ontvangen.  

 

Zijn er andere zaken uit te besteden? 

Het is ook mogelijk om meer dan alleen de jaarrekening uit te besteden. Bij een administratiekantoor kun je namelijk jouw complete financiële administratie uitbesteden. Denk hierbij aan alle aangiftes, de salarisadministratie, de verkoopfacturen en het debiteurenbeheer. Een administratiekantoor kan de gehele administratie verzorgen. Het is natuurlijk ook een optie om, net zoals de jaarrekening, bepaalde onderdelen uit te besteden. Alleen kun je er ook voor kiezen om alles aan een administratiekantoor over te laten. Je weet dan honderd procent zeker dat er goed werk geleverd wordt en dat je advies van specialisten kunt krijgen.