Connect2Success
Image default
Gezondheid

Waar kan een GZ psycholoog je bij helpen?

Het volgen van therapie bij een GZ psycholoog kan je veel ingevingen geven als mens en hoe je bepaalde mentale lasten kunt verwerken zodat je rustig verder kunt leven met eventueel acceptatie. Veelvoorkomende klachten van tegenwoordig zijn voornamelijk stress en burn-outs. Dit komt door de vele drukke levensstijlen die we nu doormaken. Er wordt enorm veel verwacht van ons, zowel thuis maar ook op de werkvloer. Maar het begint vaak al bij school op jongere leeftijd. Daarom kan het goed zijn als ouder of als kind om op tijd aan de bel te trekken. Het kan zeker geen kwaad om eens naar een GZ psycholoog te gaan om te kijken wat er aan de hand is. Zeker op jonge leeftijd is het goed om te leren hoe je stevig in je schoenen moet staan en vroeg moet omgaan met bepaalde situaties. Toch zijn ouders er niet altijd even bewust van.

Een kennismakingsgesprek bij een GZ psycholoog

Een introductie bij een GZ psycholoog kan ook zeker geen kwaad, ze kunnen je in grote lijnen vertellen wat ze voor je kunnen betekenen en wat je kunt verwachten. Zeker als je nog nooit mentale hulp hebt gehad is het fijn om dit te doen zonder dat er van alles aan verbonden zit. De druk komt een stuk lager te liggen dan wanneer je meteen een traject denkt in te stappen. Wanneer je dan de kennismaking achter de rug hebt, kun je zelf beslissen of je door wilt gaan of niet. Afhankelijk van hoeveel problemen je wilt behandelen kun je samen kijken hoeveel behandelingen je nodig denkt te hebben wat eventueel past binnen je budget.

Een GZ psycholoog helpt bij de verwerking van verlies

Verlies en rouw staan heel nauw samen van elkaar. Maar verlies kan voortkomen uit allerlei verschillende situaties. Een GZ psycholoog kan je helpen bij het rouwproces zodat je weer rustig verder kunt leven zonder er zelf psychische schade aan op te lopen. Wanneer je in een rouwperiode zit weet je vaak niet wat je met jezelf aan moet. En dat is helemaal prima, in de meeste gevallen gebeurt het plotseling en kun je je er niet op voorbereiden. Je lichaam komt in een soort afweer terecht in het moment en later treden er emoties op. Wanneer je niet goed weet hoe je daarmee moet omgaan kan de psycholoog je begeleiden. Verlies kan dus veel uitingen hebben, het kan zijn dat je een geliefde bent verloren die is overleden in een korte periode. Of bijvoorbeeld iemand die je mentaal heeft achtergelaten. In beide gevallen kunnen er allerlei problemen opkomen als er niet op de juiste wijze gehandeld wordt.

Regelmatig naar de psycholoog gaan

Voor een goede en effectieve behandeling is het belangrijk dat er continuïteit is. Daarmee wordt ook wel bedoeld dat er een traject wordt opgesteld waar energie in wordt gestoken. Dit houdt vaak in dat je wekelijks de psycholoog bezoekt om te praten over je voortgang, maar ook oefeningen thuis doet om het probleem aan te pakken. De GZ psycholoog helpt jou met het doorstaan van de emoties en hoe je deze kunt accepteren. Zodat je weer rustig verder kan leven. Ga voor meer informatie over GZ verpleegkundigen en psychologen naar Werkenbijfivoor.nl.