Connect2Success
Image default
Onderwijs

Op zoek naar een goede investering voor je werk

Zoals er voor de dag van de verpleging gezocht wordt naar een geschikt en nuttig cadeau, zijn werkgevers in een andere branche ook een manier aan het zoeken om hun werknemers te belonen. Door het belonen van werknemers, voelen de werknemers zich over het algemeen meer geliefd en dit zal de sfeer onderling verbeteren. Ondanks dat het belonen van je werknemers kan zorgen voor betere werkomstandigheden, zou het ook een investering in je bedrijf kunnen betekenen. Hierbij kan gedacht worden aan een coaching onderwijs of een online cursus. Door werknemers deel te laten nemen aan een cursus laat je zien dat je vertrouwen hebt en wil investeren in zijn of haar toekomst.  

 

Wat voor cursussen zijn er? 

Er zijn natuurlijk heel veel cursussen die je online zou kunnen volgen en bij coaching in het onderwijs kan er bijvoorbeeld gedacht worden aan: coaching in het primair onderwijs, coaching in het voortgezet onderwijs en coaching voor in het middelbaar beroepsonderwijs. De cursussen kunnen zowel fysiek als online plaatsvinden en zijn gericht op het ontwikkelen van jezelf. Er zijn cursussen die focussen op online lesgeven, maar ook op didactiek, leiderschap en management en pedagogiek. Door dit ruime aanbod aan verschillende cursussen is haast voor iedereen wel iets geschikt.  

 

Wat kan je verwachten van een cursus? 

Tijdens het volgen van een cursus ‘didactiek’ leer je gebruik te maken van activerende werkvormen waardoor leerlingen gestimuleerd worden tot een actieve leerhouding. Door gebruik te maken van een didactische lesmethode kun je leerlingen meer regie geven over hun leerproces en hen daar individueel bij begeleiden. Zo kun je de talenten uit de leerlingen naar boven halen en efficiënt gebruik maken van je tijd. Tenslotte kun je tijdens deze cursus ervoor zorgen dat leerlingen meer inzicht krijgen in hun eigen studieresultaten. Het levert jou als docent op dat je lessen en begeleiding van betere kwaliteit zijn. Dit promoot niet alleen je eigen ontwikkeling, maar ook die van je leerlingen. 

 

Een cursus die aansluit bij jou wensen 

Ondanks dat je de cursussen zowel online als fysiek kunt volgen, kun je het nog meer laten aanpassen aan je eigen wensen. Je kunt je inschrijven op een reguliere cursus, maar je kunt het ook proberen via een open inschrijving. Zo kan jij een cursus vinden die het dichtst bij je persoonlijke wensen ligt. Aangezien er sinds kort een STAP-budget is gekomen, kun je zelfs ook kosteloos deelnemen aan een cursus. Zo is het voor iedereen mogelijk om mee te doen! 

 

 

 

https://septemberonderwijs.nl/training-coachen-in-het-onderwijs/