Connect2Success
Image default
Onderwijs

Ben jij geschikt voor de bruisende functie van medewerker klantenservice?

Als functie medewerker klantenservice of service desk dien je stevig in je schoenen te staan. Je krijgt met klanten te maken die veel vragen, problemen of klachten hebben. Een medewerker van de service desk krijgt deze informatie vaak per telefoon, maar ook steeds vaker kun je dit regelen via een chat, e-mail of social media. Als je een goede babbel hebt en goed kunt luisteren is dat mooi meegenomen, maar je dient ook vaardig te zijn op de computer, zodat je alle communicatiekanalen kunt bedienen.

Situatieschets bedrijf

Het kan zijn dat je bij een bedrijf start dat pas net een afdeling klantenservice heeft ingericht, maar het kan ook zijn dat een bedrijf zo sterk groeit, dat ze de klantenservice professioneler willen inrichten. Iemand die dan zo af en toe eens telefoontjes en e-mails beantwoordde, wordt nu vervangen door een aparte afdeling en een aparte plek in het bedrijfspand. Vaak zitten de medewerkers van de klantenservice dicht bij elkaar, zodat ze elkaar kunnen helpen als iets onduidelijk of nieuw is. Het kan zelfs zijn dat je bij een internationale klantenservice terecht komt, waar meerdere talen gesproken worden. Denk aan een call center voor een groot merk. Dat merk wil niet in elke stad en in elk land een werkplek voor een medewerker klantenservice inrichten, zij doen dat centraal. Opleiding en feedback kan dan centraal georganiseerd worden voor al je collega’s van de klantenservice.

Doorgroeimogelijkheden

Wie vanaf het begin af aan ervaring opdoet bij de klantenservice en uitblinkt in het begeleiden van collega’s, kan bij de groei van de afdeling wel eens de uitdaging krijgen om leiding te geven aan het team van helpdesk medewerkers. Dat is een mooie kans om je best te doen en wellicht nog wat langer door te studeren.

X