Connect2Success
Image default
Bedrijven

De beste kampeer tips

Hier staan een aantal nuttige kampeer tips op een rijtje. Deze tips zorgen ervoor dat je geen domme fouten begaat. Fouten die je vakantieplezier weleens goed dwars kunnen zitten.

 

Allereerst moet je even nadenken over de verschillende vormen van kamperen. Je kunt namelijk op allerlei verschillende manieren kamperen. Je kunt met een caravan gaan of met een vouwwagen of tent. Wanneer je met een caravan wilt gaan is het belangrijk dat je een auto hebt met voldoende trekkracht. Veel kleinere auto hebben namelijk toch nog aardig moeite om een caravan door een heuvelachtig landschap te trekken. Dit maakt het rijden erg onprettig en daarbij is het niet goed voor de motor en transmissie van de auto. Dus heb je een kleinere auto, kies dan voor de vouwwagen!

 

De meeste vrijheid bij het kamperen ervaar je in een tent. Met een tent moet je wel rekening houden dat je wel minder comfort hebt dan je in een caravan wel zult hebben. Je kunt met een tent vrijwel overal terecht. Er zijn wel een aantal regels waar je rekening mee moet houden. Zo kun je niet zomaar overal gaan staan waar je maar wilt. Nederland is ene klein land en daarbij ok nog eens erg dichtbevolkt. Gelukkig heeft staatbosbeheer een aantal plekken vrijgehouden voor kampeerder. Hierbij mag je net langer dan vier weken staan, maar dit is vast wel lang genoeg!

 

Het meeste gemak en luxe ervaar je met een camper. Voor wie een camper te duur is: je kunt er eentje huren. Het rijden met een camper zal voor de meeste wel een beetje wennen zijn. Dus je doet er verstandig aan om een achteruitrijcameras camper te gebruiken. In sommige campers zit geen achteruitrijcamera. In deze gevallen kun je altijd op een later moment een achteruitrijcamera kopen. Dit is wel aan te raden. Het is voor de eigen veiligheid en voor de veiligheid van de mensen om je heen.