Connect2Success
Image default
Bedrijven

Hoog sensitiviteit herkennen

Heb jij nooit energie? Schuilt er ergens in jou een groot creatief talent maar weet jij niet hoe je het eruit kan laten komen? Dan ben je waarschijnlijk hoogsensitief. Je weet niet meer wat je echt raakt, kan geen goede beslissingen nemen, bent altijd onzeker, en je twijfelt over letterlijk alles.

Er is een verschil tussen veel gevoelens hebben en hoog sensitief zijn. Terwijl mensen die veel gevoelens hebben vaak heel extravert zijn en alles met anderen willen delen, zijn hoog sensitieve mensen van heel introvert en durven ze hun gevoelens niet echt met anderen te delen. Als je twijfelt of je hoog sensitief bent is het verstandig dit zo spoedig mogelijk uit te zoeken, omdat je er anders nog jaren lang mee rond zal lopen. Dit kan door met een psycholoog of een expert op het gebied van HSP te praten.

Als de uitkomst is dat jij hoog sensitief bent kan je het best een cursus hoog sensitiviteit te bezoeken. Tijdens deze cursus wordt je geconfronteerd met je angsten en wordt je gepusht om ze te overwinnen. Op deze manier kan je praten over je gevoelens en zal dit ook makkelijker zijn om te doen met de rest van de wereld.

Dus voel jij je vaak in het nauw gedreven door je gevoelens en weet je niet zo goed wat je er mee moet? Ga na of jij de kenmerken van hoog sensitiviteit herkent in jouw persoonlijke situatie. Wanneer je veel overeenkomsten ziet zoek je een plek op waar je geholpen kan worden met je angsten en zal je je angsten overwinnen. Sowieso is het niet iets om je voor te schamen, dus als het je lukt om er uit je zelf over te praten met anderen is dit ook een zeer verstandig ding om te doen. Hoog sensitief zijn heeft tenslotte ook zijn voordelen. Zo ben je creatiever dan anderen en kijk je met meer diepgang naar het leven.

 

https://www.hsp-academy.nl