Connect2Success
Image default
Bedrijven

Telefoonhoesjes bieden op maat gemaakte bescherming

Het zoeken naar een nieuw hoesje voor je telefoon kan overdonderend zijn als je er nog niet uit bent naar welke kenmerken je precies op zoek bent. Een duidelijke opsomming van de mogelijkheden kan je hierbij behulpzaam zijn.

Mensen kopen smartphone hoesjes met een duidelijke reden, het dient om de telefoon te beschermen. Maar iedereen heeft weer een andere reden wat voor soort bescherming het best past. Misschien heb je bekleding aan de voorkant nodig of juist aan de achterkant. Voor de nieuwe Iphone 13 hoesje zal dit dilemma zich ook voordoen. Denk er daarom goed over na wat voor soort uitstraling jij je mobiel wilt meegeven. 

Zelf ontwerpen

Je kunt jezelf afvragen wat voor stijl het best past bij jou of bij je bedrijf. Het kan zijn dat een glossy stijl geschikt is of wellicht is marmer beter. Er zijn tal van stijlen en soorten waaruit je kunt kiezen. Je kunt er ook voor kiezen om je telefoonhoesje te ontwerpen.

Wil je het scherm behoeden voor krassen of vingerafdrukken? Sommige hoesjes bieden hier een goede bescherming voor. Hetzelfde kun je je afvragen wat betreft de kleur, wil je je hierin onderscheiden van de massa? Kies dan een weinig gebruikte kleur of maak een combinatie van kleuren. Je kunt ook kiezen voor een beeld of logo dat op het hoesje gedrukt wordt. 

Om te beginnen zijn er de hardcase hoesjes. Over het algemeen hebben deze een specifieke vorm en kunnen ze alleen gebruikt worden bij speciale type telefoons. Het bedekt de achterkant en de zijkanten. Ze zijn meestal dun en zijn licht in gewicht, verder zijn ze leverbaar in gangbare kleuren en zijn ze transparant of veelkleurig.

Bescherming tegen stoten

Ze bieden bescherming tegen stoten, krassen en het laten vallen. Er kunnen echter wel barsten in de hoes ontstaan vanwege de hardheid en onbuigzaamheid van het materiaal, wanneer je ze laat vallen. Dat gebeurt eigenlijk altijd op het hoogste drukpunt. Het voordeel is dat de stijl van de telefoon door het eenvoudige design van de hoes altijd goed zichtbaar blijft.

Er bestaan ook gel hoesjes die gemaakt zijn van TPU oftewel thermoplastische polyurethane. Dit materiaal is een afgeleide van plastic en heeft eigenschappen zoals elasticiteit, transparantie en een grote resistentie tegen olie en vloeistoffen. De hoesjes zijn licht van gewicht en zijn leverbaar in alle kleuren. Ze kunnen goed tegen stoten en krassen, vanwege de elasticiteit en zijn over het algemeen erg duurzaam en zullen niet barsten of breken.

Een silicone hoesje is weer iets anders. Veel mensen kennen de siliconenhoesjes omdat deze gebruikt werden bij de eerste modellen van de smartphones. Ze waren erg zacht en voelden een beetje kleverig aan. Ze waren een tijdlang populair. De moderne siliconen hoes is gemaakt van liquide siliconen en verschilt van de oude vorm in hardheid en elasticiteit, ook ligt het beter in de hand dan vroeger.

De tough phone case is weer harder dan alle voorgaande. Ze zijn speciaal ontworpen om de telefoon bij extreem vallen te beschermen. Ze zijn daarom wel een stuk zwaarder dan alle andere hoesjes. Je kunt echter ook kiezen voor de wallet case, die eruit ziet als een portemonnee en de telefoon van voren en van achteren bedekt en dus ook beschermt. Als je weet wat er allemaal is, dan kun je makkelijker kiezen.

 

https://web-wings.nl/