Connect2Success
Image default
Bedrijven

Wat doet een elektricien?

Wat doet een elektricien niet?

Het blijkt dat niet voor iedereen even duidelijk is wat een elektricien doet. Een elektricien doet en kan heel veel. Het is daarom handig om eerst te kijken naar wat een elektricien niet doet. Vaak is het het geval dat mensen bij de elektricien aankloppen als ze defecte apparatuur hebben. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een kapotte wasmachine of koelkast. Omdat deze apparaten onmisbaar en ook nog lastig zelf te repareren zijn, wordt vaak de elektricien hiervoor ingeschakeld. Echter, de reparatie van deze machines valt niet onder de dienstverlening van een elektricien. 

Als u thuis problemen ervaart met uw apparaten is het beter om een witgoedmonteur in te schakelen. Vaak komt het voor dat storingen in het elektriciteitsnetwerk door deze apparatuur worden veroorzaakt. Daarom wordt er aan u gevraagd om altijd een stekkerproef uit te voeren als de stroom uitvalt in uw woning. Zo sluit u uit dat het een apparaat is dat de stroomstoring veroorzaakt. Een elektricien kan namelijk wel uw stroomnetwerk herstellen, maar niet de apparatuur die de stroomstoring veroorzaakt.  

Wat doet een elektricien dan wel?

Een elektricien zorgt ervoor dat de apparaten zoals de koelkast en de wasmachine kunnen werken. De elektricien installeert, repareert en onderhoudt alles op gebied van elektrische installatie. Denk hierbij aan alles van de groepenkast tot aan het stopcontact, dus eigenlijk alle werkzaamheden op gebied van de infrastructuur van elektra. Stel u laat een nieuw huis bouwen, dan kan het verstandig zijn om een ervaren elektricien in te huren. Deze elektricien kan uw gehele elektra op een veilige manier aanleggen en weet door jaren aan ervaring hoe alles in zijn werking gaat. Als u een huis hebt gekocht, kan het ook handig zijn om een elektricien in te schakelen die gaat kijken naar de bestaande installatie van de elektra. Op deze manier komen mogelijke problemen aan het licht en kan er daarna verder op een veilige manier gebruik worden gemaakt van de stroom.