Connect2Success
Image default
Electronica en Computers

Maak jij al optimaal gebruik van je presentatiescherm op kantoor?

Met de komst van het nieuwe werken wordt de rol en de functie van het kantoor anders. Zo zien velen het steeds meer als een ontmoetingsplek. Een plek waar je niet alleen collega’s, maar ook klanten elkaar ontmoeten. Hierbij moet nagedacht worden over de employee en visitors journey door je bedrijfspand. Een presentatiescherm op kantoor in iedere vergaderzaal mag hierbij niet ontbreken. Door het presentatiescherm te koppelen aan narrowcasting software kun je waardevolle content tonen. Meteen een goed visitekaartje. 

Digitale aanwezigheid

Presentatiescherm in kantoren is een manier om digitaal aanwezig te zijn. Dit kunnen afstemmen op basis van het soort klant dat er komt om de beleving meer persoonlijk te maken. Ook kun je meer informatie delen over de organisatie of inspirerende content delen. Probeer hier over na te denken om door middel van storytelling de klant of de medewerker meer betrokken te maken met het bedrijf. 

Informerende functie

Veel denken bij een presentatiescherm aan het delen van informatie in de breedste zin van het woord. Het is niet vreemd dat een kantoor presentatiescherm hier met name voor gebruikt worden. Ga maar eens na. Vaak wanneer een klant op kantoor, of een nieuwe medewerker op kantoor komt dan moeten ze vaak bij de receptie, of een andere ruimte, even wachten voor ze worden opgehaald. Door deze ruimten te voorzien van een presentatiescherm kun je de wachttijd vullen door een extra contactpunt in te bouwen. Dit kan informatief zijn, nieuwsitems, facts & figures, een video, enz. Er is enorm veel mogelijk. Ga voor jezelf na wie gebruik maakt van deze ruimtes en wat je ze mee wilt geven. Zonde om deze kans onbenut te laten.  

Hoe zit het met vergaderzalen?

Een vergaderzaal is zo goed als standaard voorzien van een presentatiescherm. Het leent zich naast het presenteren van informatie ook om op afstand te vergaderen en met interactieve schermen kun je het ook gebruiken om te brainstormen. Maar heb je ook al gedacht om personen door middel van het scherm te verwelkomen? Er is software waarmee je het agendasysteem kunt koppelen. Wanneer je in een vergaderruimte hebt plaatsgenomen zou je ook een bedrijf- of productvideo kunnen laten afspelen. Een mooie visuele manier van branding. Je kunt hiermee afwisselen. In de tijd van corona werken we allemaal meer thuis en komen minder mensen op kantoor. Je zou dan informatie omtrent de maatregelen kunnen tonen om iedereen up to date te houden. Met narrowcasting software kun je daarnaast kiezen om te rouleren tussen verschillende vormen van content en op welke momenten je deze wilt tonen.

 

https://ctouch.eu/nl/presentatieschermen