Connect2Success
Image default
Internet marketing

6 technieken om voldoende zelfrespect te ontwikkelen

email marketing books

In zijn boek How to Overcome Shyness komt hoogleraar psychologie en auteur van het beroemde Stanford Experiment Philip Zimbardo, die het onderwerp verlegenheid grondig bestudeert, tot de conclusie dat dit probleem te overwinnen is.

Waar kun je beginnen voor degenen die het beu zijn om verlegen te zijn en de redenen voor hun verlegenheid te analyseren? Met de vorming van voldoende zelfrespect.

Zoals het woord zelf aangeeft, is zelfrespect de mening van een persoon over zichzelf. Mensen met een laag zelfbeeld – een lage dunk van zichzelf, zijn timide en vaak bang om hun rechten op te eisen. Er is een duidelijk verband tussen verlegenheid en een laag zelfbeeld. Waarom is het belangrijk om zelfrespect op te bouwen bij verlegen mensen? Minder afhankelijk zijn van de mening van anderen en kritiek, weigeringen en tijdelijke moeilijkheden niet zien als een bedreiging voor de integriteit van de eigen persoonlijkheid.

Een logische vraag van Philip Zimbardo:

‘Als je een lage dunk van jezelf hebt, waarom zou ik dan anders denken? U kent uzelf waarschijnlijk beter dan wie dan ook. En als ik erop sta dat je een interessant en belangrijk persoon bent, zul je je dan niet zo gedragen dat ik eindelijk mijn waanvoorstelling toegeef en mezelf naar de mening van jou als een waardeloos persoon vestig? “

Houd rekening met de aanbevelingen van Philip Zimbardo om het gevoel van eigenwaarde te vergroten:

Begin klein

Het geheim van zelfvertrouwen is vrij simpel: u moet taken gaan uitvoeren waar u voorheen voor terugschrikte, en uw doelen realiseren. Begin klein, schaal taken op en vergeet niet om uzelf te belonen voor uw inspanningen.

Het is belangrijk om te onthouden dat vergelijking een grote rol speelt bij het vormen van zelfrespect. Uw emotionele toestand en tevredenheid met het leven hangen grotendeels af van met wie u uzelf vergelijkt. Als je een onbereikbaar object kiest om met jezelf te vergelijken, dan bezorg je jezelf een staat van ontevredenheid. U moet uzelf ook afvragen of u allemaal weet wat de prijs is van de prestaties van een ander en of u bereid bent dezelfde prijs te betalen.

Verzin een andere naam voor verlegenheid

Beschouw je jezelf als een verlegen persoon, maar voel je je alleen verlegen in sommige situaties? Dan is het beter om een ​​definitie te kiezen die niet jou kenmerkt, maar je gevoelens en gedrag in een bepaalde situatie. Bijvoorbeeld: in plaats van ‘Ik ben verlegen’, zeg je ‘Ik maak me zorgen als ik in het openbaar spreek’.

Scherpe dialoog

Als er een persoon is om wie u verlegen bent, doe dan de volgende oefening: Ga zitten en zet een stoel voor u neer. Stel je voor dat deze persoon daar zit. Vertel hem wat je van je verlegenheid vindt. Ga dan op zijn stoel zitten en antwoord vanuit zijn positie.

Wat zou je doen als je niet verlegen was?

Onthoud in detail de situatie waarin u verlegenheid ervoer. Stel je dan voor hoe je je zou gedragen als je niet verlegen was?

Presenteer dit beeld regelmatig en probeer het wakker te schudden wanneer u met een situatie wordt geconfronteerd die u in verwarring brengt.

Weet je wat ik leuk aan je vind?

Deze oefening vereist iemand die u vertrouwt. Ieder van jullie zou een lijst moeten maken van de eigenschappen die je leuk vindt aan elkaar. Vervolgens leg je uit waarom je elk item op de lijst hebt gezet, te beginnen met de woorden: “Wat ik echt leuk aan je vind, is …”. Analyseer hoe u zich voelt als mensen goede dingen over u zeggen. Weet jij hoe je complimenten moet accepteren?

Beheers een interessante vaardigheid

Om gemakkelijker deel te nemen aan sociale interactie, kan het geen kwaad om een ​​nuttige vaardigheid onder de knie te krijgen die anderen zullen waarderen. Je kunt bijvoorbeeld een muziekinstrument leren bespelen, anekdotes of verhalen vertellen, professioneel foto’s maken, meer boeken lezen en erover discussiëren.

…..meer info kunt u hier vinden «Road to 100k Instagram Followers»!

instagram real estate marketing

https://marketingbook.shop/