Connect2Success
Image default
Bedrijven

De snelste manier om van je stroomstoring af te komen in Den Haag

Het kennen van een elektricien tijdens een storing is super fijn, op deze manier kan een storing snel opgelost worden. Maar wat moet je doen als je geen elektricien kent? Hoe kan je dan snel van je stroomstoring afkomen?

Wat voor stroomstoring is het?

Om te beginnen is het belangrijk om te kijken waar wat voor storing het is. Is het een plaatselijke stroomstoring of een storing die alleen bij jou is. Dit kan je eenvoudig navragen bij de buren, ga even langs om te vragen of hun wel stroom hebben. Als ze wel stroom hebben dan is het echt een probleem bij jou thuis, als hun ook zonder stroom zitten dan is het een plaatselijke stroomstoring en deze is alleen op te lossen door het netbeheer.

Zelf snel je stroomstoring oplossen

Begin met alle apparaten loskoppelen van de stopcontacten zodat als je de stroom weer aanzet deze niet weer kan uitvallen door schade of overbelasting. Dit zijn namelijk wel de voornaamste oorzaken van een stroomstoring, dit komt vaak door de groepenkast. Met de tijd neemt bijvoorbeeld de kracht van een groepenkast af waardoor de kans op overbelasting groter is. Ook schade speelt een grote rol, zeker als je vaak in de meterkast aan het rommelen bent. Wanneer je zelf alle apparaten hebt losgekoppelt van de stopcontacten dan kan je de stroom weer aanzetten en alles ook weer aansluiten. Tijdens het aansluiten kan de stroom weer uitvallen, dit hoeft geen probleem te zijn als je weet wat je doet. Het is namelijk belangrijk om het laatst aangesloten apparaat te controleren op schade, geen schade? Schakel de stroom weer in en schakel een ander apparaat aan, valt de stroom uit? Het probleem ligt dan waarschijnlijk aan overbelasting. Wanneer de stroom niet uitvalt dan kan je beter contact opnemen met een elektricien in de buurt.