Connect2Success
Image default
Bedrijven

Een franchise administratiekantoor beginnen biedt mogelijkheden

Een franchise administratiekantoor beginnen, heb je daar weleens aan gedacht? Misschien heb je al heel wat werkzame jaren versleten in het bankwezen of misschien heb je jarenlang bij een belastingkantoor gewerkt. Feit is dat je geen leek meer bent in je vakgebied. In al die tijd heb je zoveel geleerd en zoveel ervaring opgedaan dat je gerust voor jezelf kunt beginnen. Waarom zou je dat niet doen? Het is toch hartstikke mooi om je kennis in praktijk te brengen als eigenaar van een administratiekantoor?

 

Kubus is dé coöperatie in de accountancy-branche

Misschien is een eigen bedrijf beginnen wat spannend voor een accountant die altijd in loondienst heeft gewerkt. Het is fijn om te weten dat er een soort gulden middenweg bestaat; namelijk het voor jezelf beginnen als franchiser. Dan heb je wel de vrijheid van eigen baas zijn, maar prijs je je toch gelukkig met een netwerk van collega-kantoorhouders om je heen. Zij hebben allemaal hetzelfde doel: de klant de beste service geven. En dat kunnen ze alleen bereiken door samen te werken met andere franchisenemers die zijn aangesloten bij dezelfde coöperatie. Kubus is degene die het meest wijdverbreide netwerk heeft in ons land en daarmee ook de meest indrukwekkende ‘kennisverzameling’.

 

Een kantoor waarbij de klant voor alles terecht kan

Omdat er al jarenlang een evolutie gaande is die je kunt bestempelen als ‘branchevervaging’, is het voor een boekhoudkantoor al lang niet meer voldoende om zich bezig te houden met administratie, al dan niet fiscaal. Nee, een beetje accountantskantoor is tegenwoordig ook thuis in juridische zaken en zelfs onderlegd in marketingstrategieën. Voor wat kleinere kantoren is het uiteraard lastig om dat alles onder één dak te hebben. Mede om die reden is het lid worden van een coöperatie – en dan vooral een grote als Kubus – zeer gunstig. Je kunt dan namelijk terug vallen op een netwerk van experts en vakgenoten die minstens zoveel ervaring hebben als jijzelf, zowel voor het tijdelijk vervangen van collega’s die met verlof zijn als het geven van advies bij ongangbare verzoeken van klanten.

https://www.kubusfranchise.nl/kubus-cooperatie/lidmaatschap-administratiekantoor/