Connect2Success
Image default
Dienstverlening

Leiderschapsvaardigheden ontwikkelen bij anderen

Zaken bloeien als werknemers en managers samen effectieve leiders zijn. Eens het management en leidinggevenden in dezelfde lijn denken, kunnen ze gemakkelijk leiderschapsvaardigheden beginnen opbouwen in anderen om groei en leerervaringen voor hun werknemers aan te bieden. De voordelen van deze vaardigheden te ontwikkelen in de rest van het team zijn onder andere de mogelijkheid voor alle werknemers om samen te werken als een samenhangend team, zelfs midden in uitdagingen, veranderingen en verdere mogelijkheden. Leiderschapsvaardigheden aanleren is niet zo moeilijk, hoewel er een paar sleutelpunten zijn die altijd gevolgd moeten worden. Wij van Ivpp – Personal coaching Amsterdam, hebben enkele belangrijke punten samengebracht waarover u zou moeten nadenken:

Wees Altijd Constructief met Commentaar – Constructieve kritiek gebruiken is iets wat we allemaal als kinderen op school geleerd hebben, en het is iets dat we allemaal gebruiken als we volwassen zijn. Managers en leidinggevenden moeten vooral in het achterhoofd houden dat ze snel vijanden zullen maken binnen hun team als ze niet tactvol en diplomatiek kunnen gidsen. Positief blijven over veranderingen die gemaakt moeten worden, is een goede manier om diegenen die jij leidt, te gidsen.

Bied Groeimogelijkheden aan – Leiders kunnen alleen gecreëerd worden door hen de mogelijkheid te geven om te leiden. Diegenen in leiderschapstraining de kans geven om te leren om te leiden door ervaring is de beste manier om toekomstige succesvolle leiders te ontwikkelen. In plaats van een project volledig over te nemen, moeten leidinggevenden en managers genereus zijn en op de juiste manier delegeren. Dit zal hun team de mogelijkheid geven om de nodige vaardigheden om een goede leider te zijn te leren.

Deel de Visie en Gemeenschappelijke Doelen – Als je leiders opleidt, is het belangrijk om orders te geven en het team te laten voelen alsof ze aan de “buitenkant” van de foto staan. Deel het doel en de visie van het bedrijf met hen en werk daar naartoe als een team. Dictatorschap gaat niet het type leiderschapskwaliteiten in je team te ontwikkelen dat je wilt.

Als managers en leidinggevenden samen leiderschapsvaardigheden in anderen beginnen ontwikkelen, moeten ze eerst een kijkje nemen naar hun eigen leiderschapsstijl. Zijn ze hard, aanvaarden ze veel, vragen ze veel of overheersend? Er moet eerst een zelf-inventaris opgemaakt worden voor je aan een leiderschapstraining begint en dan kunnen de bovenstaande tips geïmplementeerd worden om efficiënte leiders te maken. Het uiteindelijke voordeel is dat managers, leidinggevenden en de rest van het team een positieve werkrelatie kunnen opbouwen, welke uitdagingen er ook naar boven komen. Conflict en andere moeilijkheden zoals deze vermeiden zal de zaken beter doen lopen aangezien de werknemers efficiënt blijven.

Laat je persoonlijk coachen door IvPP zodat je achteraf je team kunt coachen!

https://www.ivpp.nl/coaching-amsterdam/