Connect2Success
Image default
Bedrijven

Voorkom bladeren op jouw terrein

Vallende bladeren is het kenmerk van de herfst. Het geeft een gezellig gevoel als je thuis met een warme kop thee voor een openhaard zit en als je naar buiten kijkt overal gekleurde bladeren ziet liggen. Dit beeld en gevoel zie je veel in films maar in werkelijkheid geeft het een gevaarlijke situatie, door de gevallen regen of vochtigheid is de kans op gladheid groot. Voor opa’s en oma’s die zich niet meer goed kunnen bewegen is het een drempel om niet meer naar buiten te gaan omdat zij bang zijn dat zij over de bladeren uitglijden met erge gevolgen van dien. 

De ouderwetste manier, die door nog veel mensen wordt gebruikt, is het wegvegen van de bladeren. Het vraagt veel tijd en moeite om de voetpaden, tuin en wegen rondom het huis schoon te vegen met een bezem of hark. Voor situaties zoals deze zijn er door der loop der jaren machines ontwikkelt om het voor de mens makkelijker te maken, een voorbeeld van een ontwikkelde apparaat is de bladblazer. Bij het gebruik van bladblazers worden de bladeren effectief en efficiënt weg geblazen, door in een bepaalde richting te blazen kan alles worden weg gegooid in een vuilniszak en gestort naar de afvalstortplaats. De ontwikkelingen van de machines gaat zo snel dat het nu mogelijk is om de bladeren op te zuigen, het gaat nu nog makkelijker en sneller dan eerst. 

Naast de bladblazers zijn er ook grasmaaiers, deze dient dan niet als het wegblazen van de bladeren maar hiermee kan je het gras maaien. Maar wat hebben beide apparaten met elkaar gemeen? Vroeger moest je na het grasmaaien het gemaaide gras bij elkaar vegen of kon je wegblazen met een bladblazer. Tegenwoordig hoeft dit niet meer omdat de technologie zo snel is ontwikkelt dat er grasmaaiers zijn ontwikkelt die het gemaaide gras als voedingsstoffen aan de bodem wordt toegediend. Ook het grasmaaien is nu sneller en gemakkelijker geworden.

http://www.fuxtec.nl