Connect2Success
Image default
Mode en Kleding

Zo kies jij de perfecte hardloopschoenen

Zo kies jij de perfecte hardloopschoenen

 

Ga jij hardlopen, dan kan dit natuurlijk niet zonder de juiste materialen. Eén van die materialen is het dragen van een paar goede hardloopschoenen. Vooral wanneer je flinke afstanden loopt, is dit het eerste waar je voeten mee in aanraking komen. Doordat er iedere stap tot wel 4 keer je lichaamsgewicht op komt, is het dus belangrijk dat je kiest voor schoenen met een goede demping. Deze demping zorgt ervoor dat je deze schokken niet in z’n volledigheid door je lichaam krijgt, maar al worden afgebroken in de zool van je schoen. Naar een paar goede schoenen, is het voor vrouwen natuurlijk ook van belang dat ze een goede sportbh dragen. 

 

Laat een paar schoenen aanmeten

 

Bij het laten aanmeten van schoenen denken veel mensen direct aan een paar handgemaakte hardloopschoenen. Toch is dit absoluut niet het geval! Wanneer je namelijk naar een sportzaak gaat, kunnen ze door middel van de nieuwste technieken je voeten perfect lezen. Dat wil zeggen dat ze je een stukje laten hardlopen op een loopband, zodat ze exact kunnen zien hoe je loopt en wat de stand van je voet is. Door deze informatie te verzamelen, weten ze precies waar ze op moeten letten als het gaat om het uitzoeken van een geschikte schoen. 

 

Kies de juiste maat

 

Ga jij er toch voor om een paar hardloopschoenen online te bestellen, dat kan! Wel is het belangrijk, dat je net zoals bij een anita sport bh, wel de juiste maat kiest. Het is namelijk vooral bij hardlopen belangrijk dat je tenen niet strak voor in je schoen zitten, maar dat je nog wat speling overhoudt. Je voeten bewegen namelijk naar voren, wanneer je een stap zet. Zit je dikke teen dan al strak tegen je schoen aan, dan zal je hier vooral met langere afstanden ontzettend last van kunnen krijgen, met een blauwe nagel tot gevolg.

 

Zorg dat je advies inwint

 

Vooral voor beginnende sporters is het lastig om te kunnen filteren welke informatie nu juist is en welke onjuist. Doordat zoveel mensen iets tegen je zeggen, kun je je wel voorstellen dat je op een gegeven moment geen idee meer hebt wat je nu voor waarheid moet aannemen. De één adviseert een anita sport bh voor het hardlopen en de ander geeft aan dat een elomi ontzettend fijn is. Trek je er niet teveel van aan en doe wat jij het prettigst vindt.