Connect2Success
Image default
Vervoer en transport

Veilig verzenden met het juiste verpakkingsmateriaal

Verpakkingsmateriaal

Het komt vast weleens voor dat u iets moet versturen. Een pakketje naar een klant of heel veel pakketjes naar heel veel klanten omdat u bijvoorbeeld een kledingwinkel heeft. Dan is het belangrijk om de procedure van het verzenden goed onderzocht te hebben. U moet alle pakketjes zo veilig mogelijk afleveren en u moet een verzendmethode onderzoeken. Verpakkingsmateriaal is zeker nodig bij pakketjes. U wilt natuurlijk wel dat alles heel aankomt bij de klant en u geen klachten krijgt over het verzenden. U heeft het niet in handen hoe diegene ermee om gaat die uw pakketje uiteindelijk verstuurd, wel kan u uw pakket zo goed mogelijk inpakken. Verpakkingsmateriaal is er in vele soorten. Bijvoorbeeld:

–          Bubbelplastic

–          Krimpfolie

–          Buisfolie

–          Omsnoeringsband

–          Verpakkingstape

–          Gripzak

–          Wikkelfolie

Beschermende verpakking

Door middel van dit soort verpakkingsmateriaal kan u voorkomen dat het pakket beschadigd wordt tijdens het vervoeren. Door bijvoorbeeld het product in te pakken in bubbelplastic of een gripzak zorgt u ervoor dat er een beschermlaagje om het product heen komt. Dit is goed bij bijvoorbeeld breekbare producten. Door wikkelfolie kan u ook een beschermlaagje toevoegen, maar dit is vooral zodat het product niet bekrast wordt per ongeluk. Wanneer u het product in een doos hebt verpakt kan u een omsnoeringsband gebruiken waardoor de doos niet gemakkelijk los kan komen. Dit is ook handig wanneer u meerdere pakketjes hebt van dezelfde grootte. U kan deze gemakkelijk aan elkaar vast maken zodat het veilig kan worden vervoerd. Ook verpakkingstape is iets om niet te vergeten. U kan hier bijvoorbeeld “breekbaar” opzetten waardoor iedereen die het pakketje in handen heeft, weet dat diegene er voorzichtig mee moet doen omdat het dus breekbaar is.

Ga dus goed na wat u nodig heeft in uw bedrijf. Als u nou heel veel producten vervoert kan u er ook voor kiezen om over verpakkingsmachines te gaan denken.

https://www.duurzaam-woningontruiming.nl/