Connect2Success
Image default
Vervoer en transport

Voor deze situaties zijn veiligheidsvesten onmisbaar

Veiligheid staat voorop! In allerlei sectoren zijn functies en situaties te bedenken waarvoor veiligheidsvesten onmisbaar zijn. Zichtbaarheid is een zeer belangrijke voorwaarde voor veel beroepsgroepen om hun werk veilig uit te kunnen oefenen. Daarom is een goed veiligheidsvest voor veel bedrijven en situaties zeker onmisbaar te noemen.

Veiligheidsvesten in bouw en wegenbouw

Veiligheid is een belangrijk speerpunt op een bouwplaats. Op een plek waar veel mensen aan het werk zijn en gebruik gemaakt wordt van groot materieel en machines is het prettig in één oogopslag te kunnen zien waar zich mensen bevinden. Dankzij veiligheidsvesten wordt de zichtbaarheid en daarmee de veiligheid van alle aanwezigen op de bouw vergroot. Er zijn tevens veiligheidsvesten uitgerust met praktische zakken, welke perfect als werkvest te gebruiken zijn.

Ook bedrijven in de wegenbouw hebben baat bij goede veiligheidsvesten voor hun medewerkers. In een fel gekleurd, reflecterend veiligheidsvest zijn wegwerkers van grote afstand zichtbaar, een absolute pre voor hun veiligheid. Voorbij razend verkeer zal sneller gas terug nemen wanneer duidelijk zichtbare wegwerkers langs de weg zichtbaar zijn.

Veiligheidsvesten voor vekeersregelaars

Wie ook zichtbaar moeten zijn voor verkeer, zijn verkeersregelaars. Bij wegafzettingen en omleidingen, het regulieren van grote drukte tijdens een evenement of het inspringen bij defecte verkeerslichten; verkeersregelaars zijn kwetsbaar in hun werk. Om hun veiligheid en zichtbaarheid te vergroten, is een veiligheidsvest absoluut onmisbaar. Bovendien is hun rol hiermee zichtbaar voor de weggebruikers.

Bedrijfs hulpverlening veiligheidsvesten

Het organiseren van goede bedrijfs hulpverlening (BHV) is voor de meeste bedrijven en werkgevers verplicht, ongeacht in welke sector geopereerd wordt. Dankzij de BHV kan adequaat gereageerd worden op noodsituaties, waarbij in sommige gevallen zelf een evacuatie noodzakelijk is. Tijdens een noodsituatie, of oefening daarvoor, is het belangrijk dat het zichtbaar is wie een coördinerende rol hebben als bedrijfshulpverlener. Door het dragen van veiligheidsvesten is het voor alle betrokkenen in één oogopslag zichtbaar wie deze verantwoordelijkheid heeft, wat de veiligheid voor alle medewerkers in dergelijke situaties vergroot.

Veiligheidsvesten in de logistiek

Bedrijven in de logistiek hebben baat bij zichtbaarheid van hun medewerkers. Of het nou gaat om vrachtwagens, schepen of zeecontainers; wanneer er met dergelijk groot materiaal wordt gewerkt is het belangrijk dat de veiligheid van de medewerkers die daar tussen hun werkzaamheden uitvoeren gewaarborgd wordt. Veiligheidsvesten zijn onmisbaar in deze branche!

In de winterperiode worden de dagen korter en is het vaker grauw en grijs buiten. Een belangrijke reden om ervoor te zorgen dat medewerkers goed zichtbaar zijn om hun werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren.

Wilt u de veiligheidsvesten ook laten bedrukken? Dan kan u contact opnemen met een bedrukkingsspecialist als hurricane.nl. Wanneer u veiligheidsvesten zonder bedrukking zoekt, kunt u (nog makkelijker) ook gewoon in de winkel terecht.