Connect2Success
Image default
Vervoer en transport

Alles wat je moet weten over wegtransport

Het nationaal of internationaal vervoer van goederen over de weg, wat door middel van overlading gedaan wordt via distributiecentra noemen we wegtransport. Wegtransport is vaak te volgen via een trackingnummer zodat de vracht gevolgd kan worden.

Containers vervoeren via wegtransport

Wegtransport houdt in dat de vracht doormiddel van vrachtwagens met containers worden vervoerd van punt A naar punt B. Er zijn verschillende soorten wegtransport beschikbaar. Je kunt hierbij denken aan:

  • Groupage
  • FTL (volle wagenladingen)
  • LTL (deelladingen)

Of het nu gaat om het binnenhalen van containers vanuit de halen naar onze magazijnen of juist internationaal transport, SILS staat voor je klaar. Er wordt gezocht naar de meest doeltreffende wijze om het wegtransport geheel naar jouw eisen, budget, planning en wensen te laten verlopen.

SILS: slimme logistiek en een snelle route voor jouw wegtransport

Binnen Europa is er qua wegtransport ontzettend veel mogelijk. SILS biedt verschillende mogelijkheden om wegtransport zo soepel mogelijk te laten verlopen. Of het nu om een spoed of reguliere zending gaat, ze staan voor je klaar! Daarnaast worden er ook specifieke oplossingen geboden zoals retourlogistiek of het aanleveren aan warehouses.

Voordelen van wegtransport

In en buiten Nederland wordt er veel gebruik gemaakt van wegtransport. Dat is niet zo vreemd, er zitten namelijk ontzettend veel voordelen aan vast. Een kleine greep uit de voordelen van wegtransport zijn:

  • Kostenvriendelijk
  • Geschikt voor verschillende soorten goederen
  • Lage verpakkingskosten
  • Flexibel qua route
  • Geen overlading
  • Lading die getransporteerd wordt staan te allen tijde onder toezicht van een betrouwbare chauffeur
  • Snel transport van A naar B

 

LTL, Groupage en FTL wegtransport

Voor wegtransport biedt SILS LTL, Groupage en FTL wegtransport aan. Bij LTL en Groupage wegtransport worden er verschillende kleinere ladingen samengevoegd tot een grote landing per container of vrachtwagen. Daardoor huur je slechts een klein stukje en daardoor worden de kosten bij een kleinere zending dan ook interessant. Voor kleinere bedrijven is Groupage of LTL dan ook een prettige oplossing, ook qua kosten.

FTL staat dan weer voor volle wagenladingen of letterlijk vertaald: Full Truck Load. Hiermee worden volledige ladingen getransporteerd via wegtransport. De gehele container wordt dan ook met jouw zending vervoert.